Ciorbă de păstăi cu perişoare sau cârnaţi

Scris de I. Z., 24 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

400 g de fasole verde, 300 g de carne tocată de porc, o ceapă, un căţel de usturoi, 2 morcovi, o lingură de ulei, un ou, o lingură de pesmet, sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă), o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul şi oul, se condimentează cu sare, piper şi delicat. Ceapa şi usturoiul se mărunţesc şi se călesc în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriţă de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiaţi felii subţiri, iar după ce începe să clocotească se adaugă şi fasolea verde curăţată şi bucăţită. Se condimentează după gust, iar când păstăii s-au fiert pe jumătate, din pasta anterior pregătită se formează perişoare şi se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă nu aveţi acasă carne, perişoarele se pot înlocui cu câtnaţi. Ciorba se serveşte presărată cu pătrunjel verde mărunţit, sau eventual cu adaos de smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517