Image 1
Image 2

Ciorbă acrişoară cu piept de pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 bucăţi de piept de pui dezosat, 3 morcovi, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, o jumătate de gulie, circa 100 g de ţelină, 2 ouă, 200-250 g de smântână (în funcţie de grăsimea sa), 3-4 căţei usturoi, sare, piper, borş (eventual oţet sau lămâie) pentru acrit, o legătură de frunze de pătrunjel şi câteva frunzuliţe de ţelină.

Mod de preparare:

Pieptul de pui, spălat, fără se fie tăiat bucăţi, se pune la fiert în apă uşor sărată. După ce începe să fiarbă şi se curăţă de spumă se adaugă legumele curăţate şi tăiate în 4 bucăţi fiecare. Se fierbe până se înmoaie, se strecoară, pieptul de pui se taie fâşii subţiri, câteva bucăţi de legume se pun deoparte pentru ornat, iar restul se mixează cu un blender sau cu robotul de bucătărie şi se pun toate înapoi în zeamă (mai puţin cele pentru ornat). Se condimentează şi se pune înapoi la fiert până dă primul clocot. Ouăle se bat bine, se amestecă cu smântâna până la omogenizare, se adaugă câteva linguri de supă fierbinte, amestecând în continuu, apoi se toarnă în oala cu supă. Se ia de pe foc, se adaugă usturoiul pisat, borşul (ori oţetul sau lămâia) după gust, iar în farfurie se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu zarzavaturi tâiate bucăţele. Se poate servi cu ardei iute, eventual cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).