Image 1
Image 2

Ciolan la cuptor pe varză murată

Ciolan pe varza
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciolan pe varza
Ciolan pe varza

Ingrediente:

Un ciolan afumat mai mărişor de peste 1 kg, 1kg de varză murată, 200 g bacon, piper, mărat uscat, ulei de măsline, 200 ml supă de carne sau de zarzavaturi (se poate prepara şi din cubuleţ de supă), circa 200 g de smântână.

Mod de preparare:

Ciolanul afumat se lasă circa o oră în apă rece, apoi în altă apă se pune la fiert timp de 40 minute – o oră după ce dă primul clocot. Baconul se taie felii subţiri, sau cubuleţe mărunte. Varza se spală, se stoarce bine-bine, se amestecă cu baconul şi se condimentează cu piper şi cu mărar, după gust. O tavă antiaderentă se unge cu un pic de ulei de măsline, apoi se pune varza în tavă. Ciolanul se scoate din apă, iar zeama ce rămâne se poate folosi pentru prepararea unor supe sau cioarbe. Ciolanul, fie se lasă întreg, fie se taie în 3-4 bucăţi şi se aşează pe varză, în aşa fel încât să fie puţin îngropate în varză. Se toarnă supa peste varză şi peste ciolan, se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu o altă tavă şi se pune în cuptorul preîncălzit. După 40 de minute se descoperă şi se stropeşte totul cu ulei de măsline, apoi se mai dă la cuptor până când ciolanul se rumeneşte bine. La servire se ornează cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with