Image 1
Image 2

Cine pune mâna pe ciolan în 27 septembrie 2020?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

Un ciolan afumat mai mărişor de circa 1 kg, o căpăţână de varză, 200 g bacon, piper, mărar verde tocat, ulei de măsline, 200 ml supă de carne sau de zarzavaturi (se poate prepara şi din cubuleţ de supă), circa 200 g de smântână.

Mod de preparare:

Ciolanul afumat se lasă circa o oră în apă rece, apoi în altă apă se pune la fiert timp de 50 de minute – o oră, până ce se înmoaie. Baconul se taie felii subţiri, sau cubuleţe mărunte şi se prăjeşte puţin într-o tigaie. Varza se sărează, apoi, după ce stă puţin se stoarce bine-bine, se amestecă cu baconul şi se condimentează cu piper şi cu mărar, după gust. O tavă antiaderentă se unge cu un pic de ulei de măsline, apoi se pune varza în tavă. Ciolanul se scoate din apă, iar zeama ce rămâne se poate folosi pentru prepararea unor supe sau ciorbe. Ciolanul se taie în 3-4 bucăţi şi se aşează pe varză, în aşa fel încât să fie puţin îngropate în varză. Se toarnă supa peste varză şi peste ciolan, se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu o altă tavă şi se pune la cuptorul preîncălzit. După 40 de minute se descoperă şi se stropeşte totul cu ulei de măsline, apoi se mai dă la cuptor până când ciolanul se rumeneşte bine. La servire se poate orna cu smântână, ori cu feliuţe de roşii sau ardei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.