Image 1
Image 2

Chec cu piersici, ca la bunica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un pachet de unt, puțină sare, un plic de praf de copt, 200 g de zahăr, 300 g de făină, un ou. Pentru umplutură: 7-8 piersici mari curățate de coajă și tăiate în cubulețe, 2 linguri de suc de lămâie, 50 g de făină, 200 g de zahăr, puțină sare, scorțișoară pudră și un vârf de cuțit de nucșoară

Mod de preparare:

Pentru aluat: Amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Tăiați untul cubulețe mici și adăugați în amestecul de ingrediente uscate. Frământați cu degetele până când obțineți un aluat cu textura grunjoasă. Adăugați oul bătut ușor și continuați să amestecați până când se va încorpora bine în aluat. Așezați cu mâna jumătate din aluat la baza unei tăvi rotunde sau pentru chec și presați puțin. Puneți restul de aluat în frigider cât pregătiți umplutura. Stropiți piersicile tăiate cubulețe cu sucul de lămâie și adăugați peste ele făina, zahărul, sarea și mirodeniile amestecate în prealabil. Amestecați bine și întindeți toată umplutura peste aluatul din tavă. Fărămițați restul de aluat peste stratul de piersici. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade C. Coaceți prăjitura 45 de minute și lăsați-o să se răcească bine înainte să o tăiați.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with