Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 morcovi de soi dulce, de mărime potrivită, un măr, 2 ouă (în zilele de post se poate și fără ouă), două căni de făină albă, 1 pliculeț de praf de copt, o jumătate de cană de ulei de floarea soarelui, o cană de zahăr, scorțișoară pudră și ghimbir praf după gust.

Mod de preparare

Morcovii și mărul se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea măruntă. Ouăle se mixează bine cu zahărul, până când spuma devine albicioasă, spumoasă și omogenă, apoi se adaugă uleiul și făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine și se încorporează apoi morcovii și mărul, adăugând la aluat inclusiv zeama pe care acestea au lăsat-o la răzuire. Se toarnă compoziția în tavă de chec unsă în prealabil cu un pic de ulei, margarină sau unt și tapetată cu făină. Se dă la cuptorul preîncălzit și se coace aproximativ 30 de minute. După ce se răcește se poate orna cu ciocolată topită, zahăr pudră, ciocolată și fulgi colorați de cocos sau cu alte glazuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.