Cetăţeni transportând lemne furate, depistaţi la Sanislău şi Negreşti Oaş

Scris de I. Z., 22 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În 7 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Petreşti au fost sesizaţi de către Ocolul Silvic Asociaţia Salcâmul Ciumeşti despre faptul că în perioada 29 septembrie a.c. – 7 octombrie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras 17 arbori de esenţă salcâm şi malin, din trupul de pădure aflat în extravilanul localităţii Sanislău.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat persoanele bănuite că ar fi sustras arborii ca fiind doi bărbaţi, de 40, respectiv 50 de ani, ambii din comuna Sanislău.

Prejudiciul a fost recuperat parţial. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Material lemnos fără documente de transport

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Negreşti Oaş au organizat în 21 octombrie o acţiune pe linie silvică, ocazie cu care au depistat în trafic, un bărbat, de 29 de ani, din judeţul Maramureş, care se afla la volanul unei autoutilitare încărcată cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că persoana mai sus menţionată transporta 17,217 mc de material lemnos, de esenţă fag, fără a avea documente de transport.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de transport de material lemnos, în volum de peste 10 mc neînsoţit de documentele specifice de transport, în cadrul căruia au fost ridicate în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos precum şi autoutilitara şi remorca folosite la transport.

Abonează-te acum Online!
  1. tractorist a spus: 23 octombrie 2021, ora 19:31

    Ma pulitailor , mai prindeti si un primar sau prefect cand fura sute de mii de Euro !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517