Ceapă din Franţa cu pesticide, retrasă din magazinele sătmărene

Inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Siguranţa Alimentelor, au verificat în ultima perioadă o serie de Hipermarketuri, supermarketuri şi  depozite de legume fructe, în urma declanşării a unei alerte europene – RASFF, pentru a depista, retrage, şi confirma retragerea de la comercializare a produsului Ceapă Eschalot 250 g, provenite din Franţa şi care aveau LMA de pesticid depăşit.

În timpul controalelor efectuate în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator conform procedurilor şi instrucţiunilor din Programul de supraveghere şi control pentru anul 2022, urmărindu-se conformitatea produselor alimentarea, încadrarea calităţii acestora în limitele maxime admise privind prezenţa de reziduuri de pesticide, contaminanţi şi alte substanţe interzise în alimente.
De asemenea, s-au prelevat probe în vederea verificării conformităţii în ceea ce priveşte respectarea criteriilor microbiologice în alimente şi de pe suprafeţe/ ustensile de lucru în unităţile de industrie alimentară.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 23 mai 2022, ora 09:35

    Romanii inca nu au invatat sa cumpere produse romanesti? Din import de oriunde se aduc la cele mai mici preturi, deci cele mai proaste calitativ.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517