Image 1
Image 2

Castraveţi muraţi de vară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de castraveți mijlocii, o legătură mai mare, sau 8-10 crenguțe de mărar verde, 3 linguri cu vârf de sare, 3-5 căței de usturoi, 2-3 ardei iuți, 2-3 rădăcini de hrean, 6-8 bucăți de foi de dafin, o felie de pâine și un borcan.

Mod de preparare:

Într-un borcan de 3 l, se așează mai mult de jumătatea crenguțelor de mărar, circa jumătatea hreanului curățat, tăiat în lung și bine spălat în prealabil, precum și foile de dafin. Castraveții se spală și se taie capetele, apoi se crestează în 4, în formă de cruce, adică dintr-un capăt se taie în două, dar nu complet, apoi la fel și din capătul opus, dar perpendicular pe prima tăietură. Castraveții se așează în borcan, pe cât posibil vertical, aspectuos, se adaugă sarea, iar între castraveți se așează usturoiul curățat, ardeii iuți crestați puțin în lungime și restul de hrean. Mărarul rămas se pune deasupra castraveților. Se adaugă apa puțin călduță și deasupra se pune feliuța de pâine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (eventual o farfurie mică), timp de 2-3 zile, până când se acrește. C]nd castraveții sunt suficient de murați, pâinea se aruncă, iar borcanul se pune într-un loc mai răcoros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

APERITIVE

Ardei Jalapeno înfășurați în bacon

Ardei Jalapeño este un aperitiv iubit de aproape toată lumea. Întotdeauna mi-a plăcut să ii servesc ca aperitiv pentru petrecerile de sărbători, deoarece sunt delicioași și foarte simplu de făcut. Nimic nu bate o combinație bună de brânză și condimente, iar rețeta mea de ardei jalapeño învelit cu backon nu este prea picant – așa că chiar și cele mai sensibile palate se pot bucura de ea!

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.