Image 1
Image 2

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

1-1,5 kg de cartofi, 500 g de ciupeci (soiul se alege după gust, dar folosiţi doar ciuperici controlate, din surse sigure), o cepă mare, un ardei gras sau o limgură mare de pastă de ardei (poate fi şi uşor iute, dacă vă place), 2-3 roşii sau 2 linguri de pastă de roşii, eventual o jumătate de zucchini, circa 200 ml supă de carne sau de legume, sare, piper, oregano, ulei de măsline, pătrunjel verede, sau murături pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se taie în 6-8 bucăţi, în funcţie de mărime. Ceapa se feliază subţire, la fel se procedează şi cu ardeiul, dacă folosiţi ardei proaspăt, iar roşiile se feliază. Dacă adâugaţi şi zucchini, acesta se curăţă de seminţe, dar nu şi de coajă şi se feliază, aproximativ la fel ca şi cartofii.

Se curăţă şi se taie şi ciupercile, apoi toate acestrea se amestecă şi se condimentează după gust. Se pune într-o tavă termorezistentă unsă în prealabil cu ulei de măsline, se adaugă supa şi se acoperă cu o folie de aluminiu, ori cu o hârtie de copt, sau cu o altă tavă.

Se dă la cuptor circa 30-40 de minute, până când cartofii se vor înmuia, apoi se descoperă se stropeşte puţin cu ulei şi se mai lasă la cuptor să se rumenească. La servire se poate orna cu pătrunjel verde, eventual cu boabe de măsline, smântână, sau caşcaval răzuit.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.