Image 1
Image 2

Budincă de macaroane cu brânză

Budinca de macaroane cu stafide
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budinca de macaroane cu stafide
Budinca de macaroane cu stafide

Ingrediente:

– 400 g macaroane,
– 400 g brânză dulce de vacă,
– 6 ouă,
– 400 ml de smântână,
– 4-6 linguri de zanăr, după gust,
– 2 pliculeţe de zahăr vanilat,
– puţină sare,
– câteva picături de ulei,
– puţin unt,
– eventual un pahar de stafide, compot de vişine fără sâmburi, prune, ori caise uscate, dar fructele nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb în apă uşor sărată, se strecoară şi se amestecă cu câteva picături de ulei. Brânza se sfărâmă, se presară peste macaroane şi se amestecă, apoi se adaugă şi fructele, dacă se folosesc. Ouăle se bat bine, după care se amestecă cu zafărul şi cu zahărul vanilat, mai apoi şi cu smântâna. Se toarnă şi acest amestec peste macaroane şi se amestecă. Se toarnă totul într-o tavă termorezistentă unsă în prealabil cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru circa 35-40 minute. Când începe să se rumenească face proba cu scobitoarea, iar dacă încă nu s-a întărit se scade puţin temperatura şi se mai coace la foc puţin mai mic. Se poate servi cu gem, cacau, zahăr praf, miere sau compot.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.

Pate de pește cu ceapă verde

APERITIVE

Pate de pește cu ceapă verde

Această pastă de pește este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri. Ușor de preparat și delicioasă, reprezintă o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios sau un aperitiv rapid pentru oaspeți.