Barna Tanczos: Finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii sunt legale

Toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii maghiare prezente în România sunt legale, spune ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

”Toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii sunt finanţări legale. În niciun caz nu ar fi acceptat nicio asemenea asociaţie sau nicio fundaţie finanţări ilegale. În ceea ce priveşte destinaţia acestora, nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele, multe dintre ele sunt finanţări pentru investiţii de utilitate publică. Toate patinoarele sunt deschise pentru toţi care vor să practice hochei sau vor să patineze. Investiţia pentru dezvoltarea capacităţii de intervenţie chirurgicală la Spitalul din Miercurea Ciuc este o investiţie pentru toţi cetăţenii României. Este incorect să spunem că aceste finanţări sunt pentru vorbitorii de limbă maghiară,” a declarat ministrul Mediului, la finalul şedinţei de guvern.

       Acesta a adăugat că UDMR nu a folosit aceşti bani.

”UDMR nu a folosit bani din Ungaria niciodată, nu a beneficiat de finanţare niciodată şi banii primiţi pentru aceste activităţi nu au fost folosiţi niciodată pentru activităţi politice sau cu scop politic,” a mai spus ministrul.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 14 august 2022, ora 12:39

  Pt. asta a fost reales FIDESZ-ul cu stralucitul Om de Stat premierul Orban Viktor cu o majoritate covarsitoare pt. al patrulea mandat consecutiv devenind astfel cel mai longeviv premier din Europa in activitate de rau ce le merge ungurilor si Ungariei !!!. Diletantii n-au decat sa se linga pe bot si sa zangane din gura , ” caravana ” ungara cu Viktor Orban merge inainte !. ( UDMRaiul NU va condamna niciodata politica
  de succes al FIDESZ pt. ca nu are de ce . )

 2. Dr. Szabo a spus: 13 august 2022, ora 13:40

  Eu doresc ca UDMR sa condamne politica fatala al FIDESZ, pentru prima data si jurnalistul P. Cs. de la FU scrie realitatea miserabila de la vecini: nu mai au benzina, la noi pe timpul dictaturii Ceausescu am primit 15 l de benzina pe luna deci aici a ajuns vizirul diletant care face fotografii cu criminalul Trump. Fostul Presedinte din USA a furat documente din Casa Alba, putin, erdogan, xi si toti mafiozii sunt prietennii lui Orban, cu toti vecinii al tarii are relattii inaccetabile, cu Ucraina nu mai au relatii diplomatice adevarate, Ungaria a ramas singur in Euroa, cat timp mai pot prostii poporul Maghiar?

 3. Attila a spus: 12 august 2022, ora 12:15

  Tanczos este un mincinos perfid, UDMR este puternic finantat de dictatorul putinist orban.

 4. 007 a spus: 11 august 2022, ora 14:14

  Pentru UNII ungurii din tara aceasta,care va legati de politicienii nostri(roamani) tot timpul , de multe ori corect ,iar noi romanii nu putem face acelasi lucru cu e ai lor ,fara sa nu fim imediat catalogati ca suntem nationalisti,intoleranti,etc,etc, si chiar de catre presa cumparata de politicienii PHAS(se poate citi si FAS in ungureste)( Prosti,Hoti,Anti Stat)care au nevoie de voturile lor?)
  Deci…un ministru al mediului nu vine sa explice legalitatea finatarilor externe ,ca nu e treaba lui,ci MINISTERULUI ECONOMIEI ,prin institutiile de control al miscarilor banilor in si din exteriorul tarii, si desigur acesti vesnici supermeni (pupati-n cur de media desigur) SRI-isti -dar de fapt o organizatie de nota ZERO in protectia POPORULUI !

 5. Dac Bulibas a spus: 11 august 2022, ora 12:21

  Faptul ca ” statul ” rroman devenit o Agentie Imobiliara care a vandut pana acum aprox. 25% din terenurile agricole strainilor nu-i deranjeaza pe romani ?. Finantarile ungare de care se bucura si romanii au ajuns sa fie deranjante ?. Maghiarii din romanica cotizeaza la Bucurcsobanfalva de unde finantari NU primesc decat doar promisiuni obisnuite ridicole !!!. Maghiarii din rromanica nu cotizeaza la Budapesta ca urmare ” statul” rroman ar trebui sa se ocupe de finantari in Tinutul Secuiesc sau sa le acorde autonomie economico-financiara !. Atitudinea romaneasca este una invidioasa. Eu zic sa interziceti finantarile din Ungaria pe care oricum NU le meritati !!!. Este jignitor si umilitor pt. ” statul ” rroman amanetat, dator vandut,
  aflat in pragul falimentului care nu-i capabil de nimica !!!. Statul ungar umileste rromania aruncandu-i niste maruntis in ajutor ca unui CERSETOR !!!. Aici ati ajuns cu Marea voastra Unire !!!. De ce nu finantati in mod reciproc romanii din Ungaria ???….. sau pe cei din Timocul sarbesc sau din Cernauti ?…..Pt. ca nici pe voi insiva nu sunteti capabili sa va finantati !.. Doar sa puneti piedici in calea dezvoltarii stiti si sa invidiati pe altii pt. ca nu sunteti capabili !.

 6. Dr. Szabo a spus: 11 august 2022, ora 12:19

  Tanczos danseaza pe musica neonatista al FIDESZ, cata rabdare mai are guvernul Roman cu acesti diletanti bolsevici? Toate mediile din Ardeal sunt cumparate, finantate de ei, urmaresc destabilizare si prostirea taranilor din Transilvania.

 7. Babacu a spus: 11 august 2022, ora 11:16

  Nu e jignire, e doar satiră la adresa unei aroganţe de neam-prost, dar el cu adevarat ne jigneste in fiecare zi pentru ca ne crede fraieri.
  Sau n-avem voie sa criticăm? Spuneţi-ne clar ca să ştim si noi! Noi nu facem altceva decit „rîzînd biciuim moravurile” (aforism antic).

 8. bongo a spus: 11 august 2022, ora 10:40

  In afara de jigniri mai stii ceva ?

 9. Babacu a spus: 10 august 2022, ora 22:47

  Haios! Omul vrea sa para altceva decit este. Si-a abandonat (temporar) clopul de văcar şi cizmele de grăjdar (sau pe astea inca le poarta, ca nu se vede bine in poza) si si-a pus gîtlegău ca sa para mai „telectual”. Dar pe el postura de intelectual nu prea il prinde, el e bun sa prindă lilieci la cină ca asa faceau si stramosii lui.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517