Barbaria de la Cluj

Scris de Dumitru Păcuraru, 30 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Puţini şi-ar fi putut imagina că într-un oraş condus de un fost prim ministru, un politician cu o bună imagine la nivelul întregii ţări monumentul unui martir va fi dărâmat de un buldozer.

Imaginea lui Iuliu Maniu, ucis în închisoarea de la Sighet, culcată la pământ, cu capul pe gunoaie, îl va însoţi pe Emil Boc pe întreaga perioadă a activităţii sale de politician.

Să ne imaginăm ce s-ar fi întâmplat într-o localitate cu un primar maghiar dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva. Sau dacă în loc de martirul Iuliu Maniu ar fi fost monumentul unui evreu. Imaginea ar fi făcut înconjurul pământului.

Mai multe în ediţia tipărită şi în formatul pdf, pentru abonaţi. 

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 30 ianuarie 2023, ora 12:25

    Iar daca ne imaginam ca monumentul ar fi fost aruncat in aer de o explozie provocata, atunci cu siguranta presupusii faptasi teroristi atentatori ar fi fost vreun/(niste maghiari) secui. Va reamintesc ca doi tineri maghiari secui din Targu Secuiesc au fost condamnati la 5 ani inchisoare cu executare pt. un presupus incercare atac terorist de ziua nationala FARA DOVEZI CONCLUDENTE !!!!. ( pt. fapta ridicola de detinere a doua cutii de petarde si una de cofetii gasite cu ocazia perchezitiei domiciliare la unul dinte acestia…)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517