Image 1
Image 2

Baclava cu mere și nuci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

0,5 kg de nuci, două linguri zahăr, trei linguri miere, 50 g de vodcă, 1,5 kg de mere, 100 g de stafide, 6 linguri zahăr, 50 g de coniac,100 g de margarină, o lingură de făină, 0,5 kg de de aluat de foietaj (din comerț, sau preparat acasă, după preferință).

Mod de preparare:

Merele se curăță și se răzuiesc, se adaugă zahărul și stafidele, se călesc la foc mic. La sfârșit se pune coniacul. După gust, se mai pot pune o linguriță de cacao, un pliculeț de zahăr vanilat, câteva smochine uscate tocate mărunt, sau scorțișoară pudră. Se prăjesc ușor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, cu mierea și cu vodca. Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Foietajul se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foietaj uns cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foietaj uns cu margarină. Cu un cuțit ascuțit, se taie plăcinta în porții potrivite. Se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 minute. Când este gata se pudrează cu zahăr.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.