Image 1
Image 2

Ar trebui vânătorii străini ca prinţul Emanuel, interzişi în România?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tanczos Barna a anunţat joi seara, la Digi24, că a schimbat regulile, în urma cazului Arthur, astfel încât străinii să nu mai poată fi chemaţi deloc să împuşte urşi în România. De acum înainte, numai personalul tehnic al asociaţiei care solicită derogarea şi primeşte avizul de extragere are voie să elimine ursul. Şi timpul în care poate împuşca ursul s-a scurtat de la 60 la 15 zile.

„Sunt oameni, sute de mii sau zeci de mii în ţară, care sunt vânători. Sunt şi ei cetăţeni ai acestei ţări, vânătoarea este o activitate derulată de când există omul, este reglementată, are un cod de etică, cum se face, cum nu se face, se interzice braconajul, se face în condiţii foarte strict reglementate şi până la urmă, este intervenţia umană pentru asigurarea unui echilibru”, a spus ministrul.

O altă informaţie care a venit joi seara de la ministrul mediului este că niciodată nu se dau derogări pentru vânarea de ursoaice. Or, întreaga situaţie care a dus la uciderea lui Arthur a plecat de la oamenii dintr-un sat, care reclamau că ursoaicele le omoară oi şi găini.

El a confirmat că ursul Arthur era unul dintre cele mai mari exemplare din ţară, dar a subliniat că nimeni nu poate spune dacă era cel mai mare. Pe de altă parte, a afirmat că trofeul ursului a rămas în ţară. „Trofeul este în ţară. Blana şi craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înţeles. Nu pleacă nici într-un fel din ţară.”

Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein, care este în centrul scandalului legat de împuşcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, a reacţionat direct pentru prima dată, vineri, într-o scrisoare despre care relatează cotidianul austriac Kronen Zeitung.

Prinţul recunoaşte că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitate. În plus, susţine că nu ursul Arthur ar fi animalul pe care l-a împuşcat el, iar asta se poate documenta cu imagini. Prinţul spune că ursul pe care l-a împuşcat se afla la 250 de metri de casele oamenilor şi în felul acesta a eliminat un pericol.

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Sorry, there are no polls available at the moment.

12 comentarii

  1. Dar ce s-au mai înmulțit atacurile urșilor în Covasna și Harghita de când îl avem pe ministrul mediului de la UDMR, Extraordinar!!!! Se mută toți vânătorii unguri de pe Phishing & Hunting în România, pe terenul de vânătoare. Noroc cu ursul că are miros fin!!!

  2. banii obtinuti de Romania din contributia data de vanatorii straini este nesinificativa (mai ales ca cei mai multi intra in buzunarele escrocilor) fata de dezastrul facut faunei noastre.cand vor manifesta cei din strada si impotriva unor asemenea abuzuri nu numai impotriva mastilor

  3. Cind primesti autorizatie pentru un urs si impusti alt urs asta se cheama BRACONAJ. In Romania braconajul se pedepseste cu puscaria. Are dreptate “Printul” sa fie in depresie, gratiile romanesti il asteapta! La fel si pe primarul cu burdihan UDMR, mi-as dori sa fie colegi de celula.
    Eu cred ca atit “Printul” infractor cit si sluga lui udemerista s-au folosit de o problema reala a comunitatii locale si au incercat sa fenteze, au vinat la trofeu un urs care nu era monitorizat, deci n-a facut rau la nimeni.

  4. Printul braconier ai udemeristii de la autoritatile locale din Covasna (acel primar Penzes) trebuie judecati pentru braconaj in acelasi dosar. Stiau ca incalca legea dar au continuat, se pare ca mentalitatea de grofi aroganti si inculti este greu de combatut. Noroc ca nu mai sintem in perioada cind acesti grofi austrieci si unguri exploatau Transilvania si o considerau doar o furnizoare de materii prime si produse agricole pentru imperiu.

  5. Nu-i înțeleg pe cei care sunt împotriva vânătorii cu străini. Serios. Ai noștri vânători nu au pur și simplu bani să achite tarifele foarte mari. Iar dacă nu se face recoltare periodică de vânat se ajunge la prea multe animale sălbatice. Asta vreți? Noi nu avem capacitatea de a gestiona situația. Doar dacă am avea puterea financiară a unei țări din vest dezvoltată. Dar între noi fie vorba nu știu cât de valabilă mai era aceea derogare dată cu 7 luni în urmă pentru ursoiaca care a scăpat. Iar vânătorul ăla din Liechtenstein să-și cumpere ochelari mai buni și binoclu ca lumea. Să confunzi o ursoaică cu ditamai masculul este o contraperformanță vânătorească.

Lasă un răspuns

Connect with