Image 1
Image 2

Aperitiv de caracatiţă cu oţet

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O caracatiță mai mică, o jumătate de cană de oțet, câteva fire de țelină, un morcov, o ceapă, 8-10 boabe de piper, sare, puțin pătrunjel. Pentru sos: o jumătate de cană de ulei de măsline, 6-8 linguri de oțet, un sfert de linguiță de piper măcinat, puțină sare și pastă de ardei iute, după gust.

Mod de preparare:

Caracatița se spală bine și se pune în oală cu apă cât să o acopere. Se adaugă oțetul, se pune capacul și se fierbe pe foc tare. Când începe să fiarbă, se încetinește focul și se fierbe timp de aproximativ o jumate de oră. Când a fiert, se scurge, se clătește cu apă rece din belșug și se pune din nou în apă curată la fiert cu țelina, morcovii, ceapa, boabele de piper și sare. Se acoperă cu capacul și din nou la fiert timp de 1 oră. Între timp se amestecă ingredientele pentru sos, până se omogenizează. Caracatița o serviți pe platou cu garnitură de ardei roșii și frunze de pătrunjel, tăiată în bucățele și cu sosul anterior preparat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cum să tai ceapa fără lacrimi

SFATURI PRACTICE

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Transformă provocarea tăierii cepei dintr-o experiență lacrimogenă într-una plăcută, aplicând aceste strategii verificate, care te vor ajuta să eviți iritarea ochilor și să gătești confortabil, fără lacrimi.

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.