Amenzi rutiere de 60.000 de lei date joi de poliţiştii sătmăreni


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au desfăşurat în 24 iunie activităţi de menţinere a unui climat de siguranţă rutieră, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ.
Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare care au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru efectuarea unor activităţi de supraveghere, fluidizare şi control al traficului rutier pe raza judeţului, au aplicat peste 220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto şi au reţinut un certificat de înmatriculare.

Exemple:
• Nouă conducători auto, cu vârste cuprinse între 28 şi 57 de ani, au condus autoturismele cu viteze cuprinse între 104-148 km/h, pe tronsoane de drum cu limita de viteză maxim admisă de 50 km/h.
• Doi conducători auto au fost identificaţi în trafic, după ce au consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valoare de 0,09> respectiv 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unui conducător auto

Poliţiştii rutieri sătmăreni efectuează verificări sub aspectul săvârşirii de către un conducător auto a infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În fapt, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 19/E81, între localităţile Botiz şi Satu Mare.

Ajunşi la faţa locului poliţiştii au constatat faptul că un conducător auto, de 35 de ani, din judeţul Satu Mare ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi pătruns pe sensul opus, intrând în şanţ.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a bărbatului.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, i-a fost  prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517