Alexandru Rafila îi îndeamnă pe românii de până la 40 de ani să ridice “cât mai repede” pastilele de iod

Ministrul român al Sănătăţii, Alexandru Rafila îi îndeamnă pe oameni să meargă “cât mai repede” să-şi ridice pastilele de iodură de potasiu.

“Distribuţia pastilelor e perfect funcţională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus luni Rafila.

Ministrul a adăugat că „sistemul este perfect funcţional”.
Întrebat dacă există cerere pentru pastilele de iod, Rafila a răspuns: „Există cerere mai mare, mai mică, Nu ştiu să vă

spun. Dar acum, probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească. Dar medicii de familie trebuie să elibereze o prescripţie celor care trebuie să primească iodura de potasiu”.

Abonează-te acum Online!
 1. y a spus: 09 august 2022, ora 19:30

  @Babacu, doar că problema este că e chiar contraindicat ca oamenii să- l ia acum fără să fie nevoie. Mulţi îşi pot risca aşa sănătatea! Asta de ce nu se spune? Adică pot să le cumpere dar să nu le consume decât dacă chiar are loc un atac nuclear şi numai atunci? Îţi spun în paranteză că mare brânză nu face, iodul radioactiv este foarte puţin şi are timp de înjumătăţire de mi se pare 8 zile după care dispare. Pe când stronţiul radioactiv din care se emană infinit mai mult are timpul de înjumătăţire de 200000 de ani! Totul miroase a afacere puturoasă. Văd că sistemul sanitar nu se potoleşte până nu îşi produce singur implozia!

 2. Babacu a spus: 09 august 2022, ora 18:45

  Domnul Rafila vrea sa scape de ele pentru ca s-au cheltuit bani multi cu cumpararea lor.
  De pe bursa.ro:
  „Pentru întreaga cantitate de pastile de iod, Guvernul ar fi plătit companiei Antibiotice Iaşi 30 milioane lei, adică aproximativ 6 milioane euro, conform informaţiilor furnizate de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.”. Comanda a fost facuta in martie 2022.
  Se vede falsitatea PSD-ului. Domnul Rafila face exact ce critica la altii pe vremea pandemiei, Din mare „specialist” a ajuns mare politruc pesedist. Iar pe vremea pandemiei era omul forte al PSD, fiind vehiculat ca un posibil prim-ministru.
  Nu stiu cit de mare specialist este domnul Rafila, dar sigur este „bugetar expert”, el incaseaza 4 salarii din 4 locuri de munca diferite, toate de la stat! Asa sa tot fii demnitar in Romania!

 3. Dac Bulibas a spus: 09 august 2022, ora 10:44

  Si ce sa faca cu ele,…, sa le bage-n cur ?…. Nu demult au oprit vanzarea la liber a acestora in farmacii ( deci pe bani ), acum se impart gratuit ???, au expirat, si-au pierdut efectul , care-i treaba de vor sa scape asa de usor de ele ???….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517