Acţiune rutieră: 46 de şoferi au rămas fără permis

La data de 20 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au desfăşurat o acţiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ce reprezintă două dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

În acest sens, 12 poliţişti rutieri au acţionat cu aparatura radar din dotare, inclusiv cu cinemometrul laser radar TRUcam, pe principalele artere care tranzitează judeţul Satu Mare.

În urma desfăşurării planului de acţiune, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 de lei, fiind totodată luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 46 de cazuri.

Dintre acestea, 37 de permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar în 7 cazuri au fost depistaţi conducători auto care au efectuat depăşiri neregulamentare.

Prin astfel de acţiuni, Serviciul Rutier Satu Mare atrage atenţia tuturor conducătorilor de autovehicule să respecte limitele legale de viteză impuse de legislaţia în vigoare şi să nu efectueze depăşiri pe sectoare de drum în care această manevră nu este permisă.

Prin respectarea tuturor normelor rutiere şi prin adoptarea unui stil de conducere preventiv-reactiv, putem contribui la menţinerea unui climat de siguranţă atât pentru noi înşine, cât şi pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517