Image 1
Image 2

A apărut un nou număr al revistei eparhiale Lumina Credinței

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Publicația trimestrială „Lumina Credinței” a eparhiei de Maramureș a ajuns la cel de-al doilea număr din acest an. Revista are un cuprins bogat, cu articole semnate de preoți ai parohiilor din Maramureș și Satu Mare și nu numai, cu teme analizate atent, ce invită cititorul să ia contact cu textul evangheliei transpus în actualitate, dar și evenimentele din viața Bisericii.Cu o vechime de 10 ani, revista a ajuns la numărul 39.

În debutul publicației găsim Mesajul papei Francisc la Ziua mondială a bunicilor și bătrânilor 2021. Părintele Emil Gîrboan explică cititorilor Liturghia Cuvântului în articolul “Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Greco-Catolice Maramureș.

În articolul “Alb sau negru”, părintele Florin Fodoruț de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Satu Mare lansează provocarea spirituală de a ne abandona cu încredere lui Dumnezeu spre a dobândi răbdarea de a putea discerne spre a privi realitatea în întreg spectrul de culori și nuanțe care o caracterizează și nu doar în alb și negru, lucru care face să devenim ostili. De asemenea, în paginile revistei puteți citi un articolul semnat de pr. Vasile Trifoi, Anul „Familia Amoris Laetitia”, în care sunt prezentate obiectivele de avut în vedere în acest an special, dedicat aniversării a 5 ani de la publicarea exortației apostolice Amoris Laetitia (19 martie 2021 – 26 iunie 2022).

În articolul Un destin de preot, profesorul Adrian Roman vorbește despre viața și activitatea părintelui Gheorghe Mureșan (1858-1939), iar la secțiunea Evanghelia în artă, pr. Lucian Lechințan SJ semnează textul cu titlul Culmile disciplinării în viziunea pictorului Kazimir Malevici.  În texul “Pandemie, morală și alte dedicații”, preotul Emil Ember vorbește despre moralitatea faptului de a respecta regulile impuse de actuala pandemie, iar pr. Laurențiu Costin de la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Satu Mare, în articolul “Duel spiritual” scrie despre faptul că a privi realitatea în lumina Evangheliei, detașați de mentalități învechite, duce la  împlinire și la creștere. Pr. Octavian Frinc explică, în articolul Cultura anulării și trecutul cum anumite mișcări și tendințe de astăzi nu se mulțumesc să împartă fanatic în Bun și Rău  persoane și evenimente din prezent, ci încep să schimbe și viziunea asupra trecutului, a istoriei. Pr. George Nicoară, în textul cu titlul “Timpuri Noi”, vorbește despre timp ca și cantitate și timp de calitate, despre chronos și kairos, iar Antoaneta Turda prezintă cartea Tămăduirea bolilor sufletului de Matteo Zuppi. Urmează articolul O altfel de cântare, de pr. dr. George Nicoară. Părintele Daniel Pop prezintă în acest număr parohia Jibou și revista se încheie cu prezentarea unor secvențe din viața Fericitului Alexandru Rusu, text semnat de pr. dr. George Nicoară, mai notează Biroul eparhial de presă al episcopiei Maramureș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with