Image 1
Image 2

97,43% din muştarul vândut în magazine conţine E-uri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muştar marcă proprie ce se regăsesc pe piaţa din România. 39 de produse au făcut obiectul studiului.

Ca urmare a centralizării informaţiilor au rezultat următoare:
Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muştar/seminţe de muştar sau făină de muştar) din compoziţie:
  • Boabe de muştar/seminţe de muştar într-o proporţie cuprinsă între 16,3%  şi 30%  din compoziţie
• Faină de muştar într-o proporţie cuprinsă între  19% şi 20% din compoziţie
Din punct de vedere al menţionării provenienţei ingredientului principal:
• 23% NU menţionează provenienţa ingredientului principal.

Din punct de vedere al ingredientului folosit în cea mai mare cantitate în compoziţia muştarului marcă proprie:
• 97,43% au drept ingredient principal apa;
  Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în mustar: 97,43% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari).
Numericul de aditivi alimentari variază între 0–4: 15,38% din produse au în compoziţie 4 E-uri; 23.07% din produse au în compoziţie 3 E-uri; 43,58% din produse au în compoziţie 2 E-uri; 15,38% din produse au în compoziţie 1 E; 2,57% din produse nu au în compoziţie E-uri.
Din punct de vedere al informaţiilor nutriţionale regăsite în muştarul marcă proprie:
Toate produsele studiate au avut pe etichetă informaţiile nutriţionale per 100g produs.
• Valoarea energetică este cuprinsă între 23 kcal şi 245 kcal.
• Cantitatea de grăsimi variază între 3g şi 23,6g.
• Cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 0.2g şi 0.9g.
• Cantitatea de proteină se situează între 3g şi 7,5g pentru produsele studiate.
• Cantitatea de glucide se situează între 2.1g şi 20,9g.
  Din punct de vedere al cantităţii de sare şi zaharuri: Cantitatea de zaharuri  este cuprinsă între  1,2g şi 16,33g; Cantitatea de sare este cuprinsă între 1,1g şi 6,5g.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with