Image 1
Image 2

45,8% din populația României trăia în gospodării supraaglomerate în 2019

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit Eurostat, în anul 2019, 17,2% din populaţia Uniunii Europene locuia în gospodării supraaglomerate. Prin aceasta se înţelege că nu dispuneau de suficiente camere în comparaţie cu dimensiunea gospodăriei.

Biroul de date statistice al UE mai face menţiunea că gospodăriile supraaglomerate se pot simți și mai mici mai ales când copiii se joacă în aceeaşi cameră cu părinţii lor care de fapt lucrează sau încearcă să lucreze de acasă în această perioadă de pandemie. Eurostat scrie că nu e bine nici să locuieşti în gospodării supraaglomerate, dar nici singur într-o locuinţă prea mare. “A rămâne singur acasă zile în șir aduce și propriul set de provocări. În UE, mai mult de una din trei persoane (32,7%) locuiau în locuințe subocupate în 2019, ceea ce înseamnă că locuințele erau considerate a fi prea mari, în ceea ce privește excesul de camere și mai precis dormitoare, pentru nevoile gospodăriei”.

Dintre statele membre UE, aproape jumătate din populația din România (45,8%) trăia în gospodării supraaglomerate în anul 2019. Aproape acelaşi procent se înregistrează şi în Letonia (42,2%), Bulgaria (41,1%), Croația (38,5%) și Polonia (37,6%). Comparativ cu anul precedent, ponderea populației care locuiește în locuințe supraaglomerate a scăzut ușor în toate aceste țări, cea mai puternică scădere înregistrându-se în Polonia (-1,6 puncte procentuale). La capătul opus al scalei, cele mai scăzute rate de supraaglomerare s-au înregistrat în Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) și Țările de Jos (4,8%), scrie Eurostat.

Legat de subocupare, în 2019, aproape trei sferturi din populație locuiau în locuințe subocupate din Malta (72,6%), Cipru (70,5%) și Irlanda (69,6%). În Spania (55,4%), Luxemburg (54,0%), Belgia (53,9%) și Țările de Jos (53,4%) mai mult de jumătate din populație locuia în locuințe considerate prea mari. În schimb, mai puțin de 15% din populație locuia în locuințe considerate a fi prea mari în România (7,7%), Letonia (9,6%), Grecia (10,7%), Bulgaria (11,5%)

1 comentariu

  1. 45,8% din populaţia României trăia în gospodării supraaglomerate în 2019. Asta inseamna nivel de saracie crunta !!!. Asta meritati romanilor daca v-ati ales politicieni interlopi, prosti, mincinosi, hoti si corupti !. Saracia sa va-nghita !.

Lasă un răspuns

Connect with