Image 1
Image 2

42% dintre copiii români s-au confruntat cu pericole în mediul virtual în pandemie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Organizaţia Salvaţi Copiii avertizează că în perioada pandemiei, pericolele pe internet au crescut foarte mult, astfel că 42% dintre copii declară că s-au confruntat cu o situaţie dificilă în mediul virtual.

Salvaţi Copiii România lansează campania de conştientizare „Creștem o generație fără frică”, prin care dorește să ofere informare și susținere părinților privind pericolele pe care copiii le pot întâlni în mediul online.

Pentru a sprijini copiii şi părinţii, organizaţia lansează serviciul online de informare şi consiliere oferit prin platforma farafrica.ro. Iniţiativa are în spate cifre îngrijorătoare, conform specialiştilor: 42,4% dintre copii spun că în timpul navigării pe internet au întâmpinat probleme. Conform studiului „Impactul crizei COVID-19 și al carantinei asupra copiilor din România”, realizat de Organizația Salvați Copiii, 3 din 10 copii spun că au petrecut zilnic mai mult de 6 ore pe internet în perioada pandemiei, în timp ce cele mai des întâlnite riscuri online au fost dependența de internet (54,1%), știrile false (39,5%) și cyberbullying-ul (25,8%).

Principalele riscuri din mediul online

Pentru a-i ajuta pe copii să depăşească aceste obstacole, Salvaţi Copiii lansează campania „Creștem o generație fără frică”. Obiectivul campaniei este de a aduce în atenția părinților principalele riscuri din mediul online care îi vizează pe copii, de a le oferi sfaturi practice și resurse care să îi ghideze, dar și de a le arăta că nu trebuie să se descurce singuri, notează sursa citată într-un comunicat publicat pe pagina sa.
„De peste 10 ani, Organizația Salvați Copiii promovează o utilizare a Internetului care să le permită tuturor copiilor o experiență digitală sigură și utilă. Pentru aceasta, este esențial ca și părinții să fie permanent informați cu privire la activitatea copiilor din mediul online și riscurile la care aceștia sunt expuși, dar și să găsească cele mai potrivite sfaturi și răspunsuri pe care să le ofere atunci când cei mici ajung în situații complicate și au nevoie de ajutorul lor. Oricât am fi de conectați, oricât de multe informații am avea despre lumea digitală, vom fi la un moment dat puși în situația de a nu ști cum să îi sprijinim pe copiii noștri când vine vorba de utilizarea internetului.

Ne dorim ca prin campania „Creștem o generație fără frică”, să îi îndemnăm pe părinți să se informeze corect, direct de la experți, fără teama că ar putea greși sau că nu sunt suficient de pregătiți să abordeze aceste teme cu copiii lor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România.

Modalităţi de contactare a psihologilor liniei de consiliere

Pe platforma www.farafrica.ro, părinţii şi copiii vor descoperi sfaturi utile, resurse, mesajele transmise de susținătorii campaniei, precum și modalitățile prin care pot contacta psihologii și specialiștii liniei de consiliere ctrl_AJUTOR. Campania este derulată în cadrul programului european Ora de Net și vine ca o continuare a campaniei „O lume fără frică”, aceasta având ca scop susținerea copiilor care au experimentat situații de cyberbullying.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with