Satu Mare: 225 de sătmăreni selectaţi pentru angajare, la Bursa locurilor de muncă

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare a organizat vineri, 20 mai 2022 Bursa Generală a Locurilor de Muncă la Casa de Cultură a Sindicatelor .
Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă care se adresează in mod egal tuturor persoanelor înregistrate la agenţie, someri indemnizaţi şi neindemnizaţi, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea acces la un loc de muncă.


La deschiderea bursei au participat reprezentanţi ai Prefecturii Satu Mare in persoana domnului prefect Roca Tiberiu Radu şi subprefect Pop Romeo, deputat de Satu Mare Cozma Adrian, vicepreşedinte Consiliul judeţean Beşeni Cristian Valer, viceprimar Stan Gheorghe Primăria Satu Mare, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare, directori ai instituţiilor publice precum si reprezentanţi ai Poliţiei, ISU, Jandarmerie, Penitenciar şi Centrul Militar.
Au avut standuri speciale reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ISU, Jandarmerie, şi Centrul Militar, unde au prezentat informaţii despre activităţile ce le desfăşoară.
Penitenciarul cu regim deschis Satu Mare a participat la bursa cu 10 persoane private de libertate ce urmează să fie eliberate în perioada următoare în vederea familiarizării cu condiţiile de muncă şi meseriile solicitate pe piaţă.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilităţi pentru a fi informaţi în condiţii de egalitate cu ceilalti participanţi la mediul fizic, informational şi comunicaţional, în vederea creşterii şanselor de ocupare pe piaţa muncii prin acordarea de subvenţii în vederea achiziţionării de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces.
Din cei 256 de agenţi economici contactaţi, 52 de agenţi economici au fost prezenţi la bursa şi au oferit 701 de locuri de muncă din care 55 pentru studii superioare.
Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:
Industria mecanică –164 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuş mecanic, montator subansamble, sudor, sculler matriţer, inginer chemist, inginer mechanic,acoperator metale etc.
Industria textilă,pielărie – 73 locuri de muncă, confectioner asamblor articole textile, tricotor, ,confectioner articole din piele., programator.
Industria lemnului – 60 locuri de muncă,tâmplar universal, muncitor necalificat,, lăcătuş mecanic, controlor calitate, tapiţer, montator subansamble.
Construcţii – 3 locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher.
Comerţ – 28 locuri de muncă, programator, asistent comercial,lucrător gestionar, lucrător commercial, manipulant marfă.
Alte domenii – 373 locuri de muncă, agent de asigurare, agent de vânzări, operator în producţie, muncitor necalificat, tractorist, gaterist, mechanic auto, bucătar, agent servicii, ospătar, casier,etc.

 


La bursa au participat aproximativ 800 de persoane in căutarea unui loc de muncă, au fost intervievate 310 persoane,din care selectate în vederea încadrării 225 persoane din care 9 au fost angajati în ziua bursei.
Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES şi oferta de formare profesională pentru anul 2022.
S-a organizat şi un stand special de Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserţie SC.Social Robotics Hub S.R.L.Prezentarea s-a numit – Introducere în Robotică, este un hub de educaţie iSTEAM şi aprofundează etape de cunoaştere fizică, electronica, explorarea robotului şi rezolvarea autonomă.
În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare , la bursa au participat şi elevi din clasele care urmează să- şi finalizeze studiile pentru a fi informaţi despre oferta de locuri de muncă.
Considerăm ca această bursa a fost de un real folos atât pentru agenţii economici participant, cât si pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-şi schimbe profesia.
AJOFM Satu Mare va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenţilor economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-şi gasească forţa de muncă de care au nevoie.

Sursa: Compartimentul Resurse Umane, Salarizare, Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ AJOFM Satu Mare

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517