Patru studenti baimareni au realizat un ingenios robot mobil din piese de lego

Scris de Marius Paşca, 18 decembrie 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acesta poate inlocui chiar si un bun caine de paza

In cadrul concursului „Nordtech” care a a vut loc recent la Universitatea de Nord din Baia Mare, patru studenti din cadrul Universitatii care au participat la concurs au realizat un robot mobil din piese de lego, care are mai multe functii.

ste vorba de studentii Iulian Pop, Anca Osan, Radu Buda si Iulian Alexan, care, sub indrumarea conf. univ. dr. ing. :tefan Oniga, au reusit sa realizeze inedita masinarie. Este vorba de un robot mobil pe 4 roti construit din piese de lego. Acesta poate indeplini mai multe functii: caine de paza, detectarea obictelor de metal, precum mine de teren sau analizarea si culegerea anumitor obiecte. Pentru culegerea informatiilor din mediul inconjurator, robotul foloseste un senzor de ultrasunete, unul de atingere pentru detectarea obstacolelor si un senzor de lumina pentru analizarea suprafetei pe care se misca. De asemenea, este dotat si cu o camera video. Studentul Iulian Pop ne-a declarat ca realizarea robotului a durat o luna. „Stateam nopti intregi pentru a construi robotul. Tot ceea ce am facut noi a fost mai mult din pasiune si ne-am bucurat foarte mult ca in cele din urma am facut masinaria sa functioneze”, a mai precizat Iulian.

Cei patru studenti s-au ales cu un premiu special in cadrul concursului „Nordtech”. Ei au declarat ca nu se vor opri aici, iar pe viitor doresc sa mai realizeze alti roboti cu diverse intrebuintari.

  1. anonim a spus: 12 ianuarie 2010, ora 22:20

    Acest ingenios robot nu este construit de ei ci ansamblat :) Nu au facut ei ceva descoperire. El vine cu tot intr`o cutie. O luna e cam mult si premiul e cam pompos pt atat. La politehnica se construiesc astfel de robotei intr`o ora de laborator

  2. anonim2 a spus: 06 aprilie 2010, ora 09:54

    auzi domnule ingenios si atot stiutor dak ii asa usor de facut de ce nu ai facut tu….pe langa construit(fara niciun manual de constructie) acest robot trebuie si programat si pe langa asta este un robot autonom nu comandat….asa ca eu iti recomand sa stai pe c*****r in banca ta si mai bine taci….