Oaspeti de seama la simpozionul in domeniul IT organizat de Universitatea de Nord

Scris de Marius Paşca, 14 mai 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Participa profesori si cercetatori din SUA, Irlanda, China, Franta, Ungaria, Slovacia si Romania

Vineri, la Universitatea de Nord din Baia Mare a avut loc deschiderea festiva a celei de-a patra editii a Simpozionului International „Sisteme dedicate si aplicatii ESDA 2010”. Este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de universitatea baimareana. Inclusiv azi se vor dezbate teme referitoare la cele mai noi cercetarii din domenii de mare interes: sisteme de senzori inteligente, procesarea imaginilor, electronica medicala, software pentru telecomunicatii si energii neconventionale.

Evenimentul este organizat de grupul de cercetare „Sisteme dedicate inteligente”, din cadrul catedrei de Electronica si Calculatoare de la Facultatea de Inginerie a Universitatii de Nord din Baia Mare.

La eveniment participa 60 de invitati de marca din SUA, Irlanda, China, Franta, Ungaria, Slovacia si Romania.

Printre personalitatile de marca se numara dr. ing. Andrei Vladimirescu, profesor la Universitatea Berkeley din California, SUA si la Institute Superieur d’Electronique de Paris, Franta, dr. ing. Stefan Marinca, cercetator recunoscut in domeniul referintelor de tensiune, staff engineer la Analog Devices, San Jose, California, detinator a 16 brevete de inventie SUA si 7 brevete in curs de evaluare.

Studentii baimareni si-au prezentat realizarile in domeniul IT

Deschiderea oficiala a simpozionului a avut loc vineri, in Amfiteatrul A2, din cadrul Facultatii de Inginerie in prezenta cadrelor universitare, studentilor si altor invitati. Cuvantul de deschidere a fost rostit de conf. univ. dr. Radu Cotetiu, decanul Facultatii de Inginerie. Printre cei care au mai vorbit s-au numarat Dan Calin Peter, rectorul Universitatii, dr. ing. Andrei Vladimirescu, precum si conf. univ. dr. Stefan Oniga, organizatorul principal al simpozionului, seful catedrei de Electronica si Calculatoare.

De asemenea, au fost prezentate o serie de lucrari in doua sectiuni de plen, patru sectiuni orale si doua sectiuni de postare. Au fost organizate mai multe workshopuri, in care au fost prezentate diferite aparaturi< osciloscop digital, centrala telefonica, termometru digital si plotter 2D.

„Simpozionul reprezinta o modalitate pentru cercetatori de a se cunoaste intre ei si sunt convins ca pe viitor se vor initia diferite proiecte de colaborare. De asemenea, in urma inventiilor si lucrarilor prezentate, dovadim ca universitatea noastra are ingineri capabili”, a declarat dr. Radu Cotetiu.

Nu in ultim rand, au fost prezentate realizarile studentilor Universitatii de Nord in domeniul IT. Este vorba de doi roboti automatizati, construiti de cinci studenti ai Facultatii de Inginerie. In acest sfarsit de saptamana, ei vor participa cu lucrarile lor la Concursul International de inventii din Cluj, „DigiLand”.