La Universitatea de Nord are loc un simpozion international

Scris de Marius Paşca, 13 mai 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Participa invitati de marca din SUA, Irlanda, China, Franta, Ungaria, Slovacia

In perioada 13-15 mai, la Universitatea de Nord din Baia Mare are loc a patra editie a Simpozionului International „Sisteme dedicate si aplicatii” ESDA 2010. Deschiderea festiva a acestui eveniment va avea loc vineri, cu incepere de la ora 10 in Amfiteatrul A2. Simpozionul este organizat de grupul de cercetare „Sisteme dedicate inteligente” din cadrul catedrei de Electronica si Calculatoare de la Facultatea de Inginerie a Universitatii de Nord din Baia Mare, sef de catedra conferentiar universitar inginer Stefan Oniga.

La eveniment participa 60 de invitati de marca din SUA, Irlanda, China, Franta, Ungaria, Slovacia si Romania, precum si un numar mare de cadre didactice, masteranzi si studenti ai Universitatii de Nord. Din Romania vor fi prezenti reprezentanti din toate marile universitati tehnice< Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Vor fi prezentate lucrari in doua sectiuni in plen, patru sectiuni orale si doua sectiuni de postare. Temele dezbatute se vor referi la cele mai noi cercetari din domenii de mare interes< sisteme de senzori inteligenti, procesarea imaginilor, electronica medicala, software pentru telecomunicatii si energii neconventionale. Se vor mai organiza trei workshopuri, doua prezentari de firme, precum si prezentarea realizarilor studentilor in domneiul IT, automatizari si robotica.