Zona metropolitană nu este valabilă la Satu Mare | Informaţia Zilei

Zona metropolitană nu este valabilă la Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 19 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cadrul şedinţei de lucru săptămânale de marţi, 19 mai 2020, cu reprezentanţii structurilor M.A.I., s-a decis că aliniatul 3 al articolul 17 privind excepţiile la interdicţia deplasării persoanelor din Hotărârea CNSU nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional nu se poate aplica în judeţul Satu Mare pentru nicio aglomerare de localităţi deoarece în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială ca zonă metropolitană în baza art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi.

Drept urmare, pe perioada stării de alertă, toţi cetăţenii judeţului Satu Mare care se deplasează în afara localităţii de domiciliu au nevoie de declaraţie pe proprie răspundere. Ca urmare, zona metropolitană, un ONG înfiinţat în 2013, nu este valabilă pentru Satu Mare.

Persoanele care se deplasează în scop profesional în altă localitate au nevoie de unul dintre cele 3 documente justificative: legitimaţia de serviciu sau adeverinţă de la angajator sau cu declaraţia pe propria răspundere.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 20 mai 2020, ora 08:56

  Zona Metropolitana Satu Mare- Wikipedia; „Zona Metropolitană Satu Mare a fost constituită în 27 aprilie 2013 de către cele 30 localităţi membre. La data de 10 ianuarie 2014 a aderat ca membru comuna Vama. Ea reprezintă o noua entitate, cu personalitate juridică, formată prin asociere în baza unei Convenţii, încheiate între municipiului Satu Mare, cu localităţi limitrofe (oraşe şi comune), stabilindu-se relaţii de cooperare economică, socială şi culturală, de amenajare a teritoriului, echipare tehnico-edilitară şi protecţie a mediului, fiecare păstrându-şi autonomia administrativă.”

  Pe de alta parte :

  „Avocat sătmărean: Zona metropolitană Satu Mare există legal! O spune Judecătoria Satu Mare

  MAI 18, 2020

  Cu toate că în judeţul Satu Mare a fost înfiinţată o Zonă Metropolitană, în 27 aprilie 2013, de către 30 de localităţi membre care cuprinde 50,95% din suprafaţa totală a judeţului, Instituţia Prefectului Satu Mare susţine că nu există aşa ceva, cel puţin din punct de vedere juridic. Pe de altă parte, avocatul sătmărean Ciprian Ardelean vine cu noi argumente, care indică faptul că această zonă chiar ar exista din punct de vedere juridic.

  Avocat sătmărean: Zona metropolitană există legal

  Avocatul sătmărean Ciprian Ardelean susţine că Zona Metropolitană Satu Mare există şi a adus în sprijinul afirmaţiilor sale mai multe dovezi, printre care şi o decizie a Judecătoriei Satu Mare.

  ”Am văzut opinia Instituţiei Prefectului care ne anunţă că în acest moment nu există definită din punct de vedere juridic o arie a zonei metropolitane Satu Mare. Eu cred că este o contradicţie în termeni, pentru că noţiunea de arie administrativ-teritorială şi de definiţie juridică nu sunt foarte compatibile. (…) Eu cred că este obligatoriu să se ţină seama de faptul că în 2013, prin acordul mai multor localităţi învecinate cu municipiul Satu Mare, s-a înfiinţat zona metropolitană Satu Mare. Există şi un dosar al Judecătoriei Satu Mare, cu număr 6321 din 2013, când s-a înfiinţat această zonă metropolitană. (…) Această zonă există şi, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie necesare declaraţiile. Sigur, opinia mea este una privată. Opinia instituţiilor este cea mai importantă. (…) Eu cred că se impune să ia act de existenţa acestei zone metropolitane înfiinţată din punct de vedere legal în anul 2013, şi astfel să nu solicite declaraţii între aceste localităţi”, a precizat Ciprian Ardelean.”

  In opinia mea prefectul roman abureaza !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345