00.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Vasile Fernea, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Protocolul SRI-ÎCCJ-PG, desecretizat. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 03.35 Cultură 05.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 06.00 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Cina a fost Sfântul Ioan Botezătorul? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Vasile Fernea, Ioan Leitner, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Protocolul SRI-ÎCCJ-PG, desecretizat. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 14.35 Teleshopping 14.55 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Marina Georgiana. 17.00 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 17.30 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 22.30 Talk Show cu Carol Erdos 23.30 Ştiri

Ziua Porţilor Deschise la Centrul maternal Lorena

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 noiembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ziua Portilor Deschise la Centrul maternal Lorena

Ziua Portilor Deschise la Centrul maternal Lorena

Luna aceasta, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare împlineşte 15 ani de existenţă, prilej cu care instituţiile aflate în subordine îşi deschid porţile pentru a primi oaspeţi.

Miercuri, 7 noiembrie 2012, Centrul maternal Lorena situat pe strada Crişan nr. 3 a purtat straie de sărbătoare. Alături de echipa Centrului maternal Lorena am remarcat prezenţa a numeroşi oaspeţi, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Satu Mare, Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, directori de şcoli şi consilieri locali.

 

Idei de parteneriat educativ

 

Pe parcursul întregii zile elevi, preşcolari, cadre didactice şi numeroşi sătmăreni interesaţi de activitatea ce se desfăşoară în această locaţie au vizitat instituţia. Unii dintre prichindeii cu care am schimbat câteva vorbe, preşcolari din grupa mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6, ne-au spus că sunt prieteni vechi ai Centrului Lorena. La fel am auzit că sunt şi elevii claselor a III-a A şi a VII-a A de la Şcoala „Mircea Eliade”. Alţi copii au păşit pentru prima dată aici şi au promis că vor reveni, fie alături de profesorii lor, în cadrul unor acţiuni de parteneriat, fie însoţiţi chiar de părinţi, pentru a da o mână de ajutor celor care au mare nevoie.

 

Un centru dotat şi cu personal calificat

 

La Centrul maternal Lorena sunt în momentul de faţă cinci mămici cu 11 copilaşi, unii bebeluşi, alţii, frăţiori mai mari, în vârstă de până la 12 ani. Activitatea centrului este coordonată de Eugenia Ardelean, care ne-a mărturisit că de un an încoace, de când conduce centrul, are o a doua mare casă şi familie< „o familie mult extinsă, dar una frumoasă. Suntem o echipă care se implică trup şi suflet ca totul să fie bine, că e vorba de acţiuni de curăţenie, că suntem în bucătărie şi gătim, spălăm hăinuţele celor mici sau învăţăm să ne comportăm frumos”. Centrul dispune de spaţiu pentru nouă cupluri mamă-copil şi are un colectiv format din trei educatori, doi îngrijitori, un asistent medical, unul social şi un psiholog. Imobilul este dotat cu şase dormitoare, trei grupuri sanitare, biruri, depozite, izolator, o sufragerie, iar în timpul liber beneficiarii pot să se bucure de spaţiul oferit de curtea instituţiei.

 

Program artistic

 

Cu ocazia Zilei porţilor deschise, directoarea D.G.A.S.P.C. Satu Mare, Marcela Pop, le-a adresat tuturor angajaţilor „La Mulţi Ani!”, iar copiii care beneficiază de serviciile centrului maternal au pregătit câteva poezii şi cântecele. Un spectacol a fost pus în scenă şi de preşcolari de la Grădiniţa nr. 6 şi de elevii Şcolii Mircea Eliade. Programul a continuat cu Zilele porţilor deschise la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială „Şansa” din Satu Mare., iar joi, 8 noiembrie 2012, vor avea loc spectacole la Centrul de plasament „Floare de Colţ” din Halmeu, de la ora 13.

 

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.