26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Ziua Porţilor Deschise la Centrul maternal Lorena

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 noiembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ziua Portilor Deschise la Centrul maternal Lorena

Ziua Portilor Deschise la Centrul maternal Lorena

Luna aceasta, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare împlineşte 15 ani de existenţă, prilej cu care instituţiile aflate în subordine îşi deschid porţile pentru a primi oaspeţi.

Miercuri, 7 noiembrie 2012, Centrul maternal Lorena situat pe strada Crişan nr. 3 a purtat straie de sărbătoare. Alături de echipa Centrului maternal Lorena am remarcat prezenţa a numeroşi oaspeţi, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Satu Mare, Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, directori de şcoli şi consilieri locali.

 

Idei de parteneriat educativ

 

Pe parcursul întregii zile elevi, preşcolari, cadre didactice şi numeroşi sătmăreni interesaţi de activitatea ce se desfăşoară în această locaţie au vizitat instituţia. Unii dintre prichindeii cu care am schimbat câteva vorbe, preşcolari din grupa mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6, ne-au spus că sunt prieteni vechi ai Centrului Lorena. La fel am auzit că sunt şi elevii claselor a III-a A şi a VII-a A de la Şcoala „Mircea Eliade”. Alţi copii au păşit pentru prima dată aici şi au promis că vor reveni, fie alături de profesorii lor, în cadrul unor acţiuni de parteneriat, fie însoţiţi chiar de părinţi, pentru a da o mână de ajutor celor care au mare nevoie.

 

Un centru dotat şi cu personal calificat

 

La Centrul maternal Lorena sunt în momentul de faţă cinci mămici cu 11 copilaşi, unii bebeluşi, alţii, frăţiori mai mari, în vârstă de până la 12 ani. Activitatea centrului este coordonată de Eugenia Ardelean, care ne-a mărturisit că de un an încoace, de când conduce centrul, are o a doua mare casă şi familie< „o familie mult extinsă, dar una frumoasă. Suntem o echipă care se implică trup şi suflet ca totul să fie bine, că e vorba de acţiuni de curăţenie, că suntem în bucătărie şi gătim, spălăm hăinuţele celor mici sau învăţăm să ne comportăm frumos”. Centrul dispune de spaţiu pentru nouă cupluri mamă-copil şi are un colectiv format din trei educatori, doi îngrijitori, un asistent medical, unul social şi un psiholog. Imobilul este dotat cu şase dormitoare, trei grupuri sanitare, biruri, depozite, izolator, o sufragerie, iar în timpul liber beneficiarii pot să se bucure de spaţiul oferit de curtea instituţiei.

 

Program artistic

 

Cu ocazia Zilei porţilor deschise, directoarea D.G.A.S.P.C. Satu Mare, Marcela Pop, le-a adresat tuturor angajaţilor „La Mulţi Ani!”, iar copiii care beneficiază de serviciile centrului maternal au pregătit câteva poezii şi cântecele. Un spectacol a fost pus în scenă şi de preşcolari de la Grădiniţa nr. 6 şi de elevii Şcolii Mircea Eliade. Programul a continuat cu Zilele porţilor deschise la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială „Şansa” din Satu Mare., iar joi, 8 noiembrie 2012, vor avea loc spectacole la Centrul de plasament „Floare de Colţ” din Halmeu, de la ora 13.

 

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.