21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Ziua Naţională, sărbătorită la Carei cu momente solemne şi spectacole

Scris de Vasile Andreica, 04 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primarul Eugen Kovacs a purtat cu mândrie cocarda şi eşarfa tricoloră de 1 Decembrie

Primarul Kovacs de 1 Decembrie

Primarul Kovacs de 1 Decembrie

Vineri, 1 decembrie 2017, începând cu ora 10:00, la Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei a avut loc un Moment Solemn organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Naţional, după care membrii formaţiei Magic Dance, coordonaţi de Raluca Păvăluc, au arborat drapelul naţional în mod simbolic.

Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură Carei, a ţinut o scurtă alocuţiune în care a prezentat semnificaţia Zilei Naţionale a României. A urmat un Te Deum oficiat de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Carei, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice, partidelor politice şi asociaţiilor culturale, reprezentanţii cărora au fost însoţiţi, în momentul depunerii, de o parte din membrii formaţiei Magic Dance. Au participat mulţi careieni şi multe oficialităţi ale oraşului. Primarul Eugen Kovacs a purtat cu mândrie cocarda şi eşarfa tricoloră de Ziua Naţională.

Manifestarea s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de corala bărbătească Armonica, din cadrul Centrului Cultural Carei, dirijată de Ioan Tordoi şi Adrian Sabău, cel care a recitat o poezie patriotică.

De la ora 10:40 la bustul Regelui Ferdinand s-a desfăşurat un scurt moment comemorativ. Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural, a prezentat detalii biografice despre Regele Ferdinand I al României, după care s-au depus coroane şi jerbe de flori la bustul regelui din partea instituţiilor publice, partidelor politice şi asociaţiilor culturale.

Concert folcloric extraordinar

Spectacolul folcloric

Spectacolul folcloric

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Carei s-au încheiat vineri seara cu un Concert extraordinar de folclor desfăşurat în Sala Teatrului Municipal, începând cu ora 17:00.

În cadrul concertului care a durat trei ore şi jumătate au urcat pe scena teatrului careian Ansamblul de fluieraşi “Iedera Pitici”, coordonatori înv. Renata Şuth şi prof. Dumitru Iederan, Ansamblul vocal-instrumental “Iedera” (Clubul Copiilor Carei), coordonaţi de prof. Dumitru Iederan, Grupul de copii din satul Lucăceni şi Ansamblul “Ceatăra” (Centrul Cultural Carei), coordonator prof. Adrian Paşca.

Programul a cuprins atât melodii de muzică populară, cât şi cântece patriotice, dar nu au lipsit nici colindele, întrucât ne aflăm în perioada postului Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului. Invitatele serii, îndrăgitele soliste de muzică populară Ana Holdiş-Pop din Satu Mare şi Ionela Moruţan din Târgu Mureş, acompaniate de Taraful Ceatăra, au încântat publicul cu programul variat, pregătit special pentru această ocazie.

Spectacolul, care s-a desfăşurat cu sala arhiplină, s-a încheiat cu un colind interpretat de întregul Ansamblu Ceatăra, alături de cele două invitate, publicul cântând în picioare împreună cu cei de pe scenă.

Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Ştefănuţi.

Abonează-te acum Online!
 1. ioan a spus: 04 decembrie 2017, ora 15:00

  Primarul Kovacs ca şi orice alt primar din România este cetăţean al României, primeşte salariu de la statul român, este primarul tuturor locuitorilor din Carei, maghiari, români, şvabi şi toţi ceilalţi, iar purtând tricolorul nu face altceva decât respectă legea. Când Ardealul era sub stăpânire maghiară, românii care încălcau legea făceau închisoare! Românii nu aveau dreptul nici măcar să înveţe în limba română, chiar şi numele de pe crucile de pe morminte le-au fost maghiarizate, deci ungurii au fost primii care au încălcat rezoluţia de la Alba Iulia! AZI ungurii şi românii din România, ca şi TOŢI ceilalţi cetăţeni ai României, au DREPTURI EGALE, mai mult chiar UNGURII se bucură de discriminare pozitivă!

 2. suporter adevarat a spus: 04 decembrie 2017, ora 14:09

  mai dac bulibas tu esti prost de mic acuma numai te joci!!!dar tu nu traiesti in romania ?tu care zi nationala o sarbatoresti? poate a indiei sau afganistanului de ce e tradator primarul din carei? doar traieste in aceasi tara cu noi asa ca e cetatean roman cinste lui pt ce a facut doar uni bolnavi la cap ca tine vin cu astfel de jigniri asa ca stai acasa daca esti prost

 3. Babacu a spus: 04 decembrie 2017, ora 12:46

  @Dac Bulibas: Rezolutia de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 (partea cu minoritatile) NU MAI EXISTA! Au desfiintat-o fratii tai din Ungaria in 1940.

 4. Dac Bulibas a spus: 04 decembrie 2017, ora 11:36

  Daca esti maghiar sa-ti fie rusine Kovacs Eugen !!! pt. ca prin participare la acest eveniment ti-ai insusit si acceptat statutul de sluga in fata romanilor ceea ce nu-ti face cinste. Pana cand Rezolutia de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 facuta de romanii transilvaneni pt. minoritatile conlocuitoare nu va fi respectata si pusa in practica pana atunci maghiarii n-au ce cauta la sarbatorirea/comemorarea acestui eveniment de trista amintire pt. maghiari in urma caruia acestia au ajuns cetateni de mana a doua sau a treia in tara lor asa cum de fapt sunt si tratati de catre romani !. ( Ai ajuns un josnic Tradatorule !…)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.