20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Ziua Naţională a României, marcată cu fast la Satu Mare

Scris de Matei Larisa, 01 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ziua Naţională a României a fost marcată vineri, 1 Decembrie, la Satu Mare prin prezenţa a mii de sătmăreni, dornici să participe la seria de manifestări organizată pentru a celebra importanţa unei zile atât de deosebite. Aceştia au dat o altă culoare centrului oraşului, arborând cu mândrie şi onoare tricolorul.

Manifestările programate pentru Ziua Naţională a României a debutat la ora 11 a dimineţii prin depunerea de jerbe la bustul lui Mihai Viteazul, urmând mai apoi depuneri şi la busturile lui Avram Iancu, I.C Bratianu şi Iuliu Maniu. De la ora 12:30 a început ceremonialul militar şi religios care a fost urmat de depunerea de coroane, acestea având loc la statuia lui Vasile Lucaciu. Ceremonia a iniţiat-o un sobor de preoţi care s-au rugat, după care preotul militar, Cristian Silaghi a împărtăşit tuturor celor prezenţi semnificaţia acestei zile.

Un moment emoţionant a fost marcat şi de un elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, Bogdan Botiş, care a recitat poezia „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, într-un stil aparte, reuşind să stârnească emoţie în rândul celor prezenţi care la final l-au felicitat cu tropote de aplauze.

După depunerea coroanelor de către cele 3 instituţii oficiale şi anume Primăria, Prefectura şi Consiliul Judeţean, sătmărenii s-au aliniat în faţa Hotelului Dacia pentru a asista la parada militară. De la cei mai mici, la cei mai mari, cu toţii au purtat steaguri tricolore, aplaudând cu patos momentul.

De îndată ce parada s-a încheiat, sătmărenii au mai rămas în faţa statuii lui Vasile Lucaciu unde Asociaţia Socio-Culturală a Ţării Oaşului a depus o coroană, toţi reprezentanţii purtând cu mândrie porturile populare tradiţionale. De asemenea, aceştia au intonat cântece patriotice şi colinde, reuşind să formeze şi o horă alături de ceilalţi participanţi.

Programul manifestărilor a continuat mai apoi la Casa de Cultura a Sindicatelor unde sătmărenii s-au bucurat de un program artistic cu interpreţi locali şi nu numai, de muzică folk şi muzică populară. Sala a devenit rapid neîncăpătoare de oameni care au asistat cu mare drag la un program cultural deosebit.

În Centrul Nou din municipiul Satu Mare s-au oferit 700 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Acestea au trecut în 20 de minute.

Festivităţile s-au încheiat cu o paradă cu torţe la care au participat militari, jandarmi şi pompieri.

 

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 4 decembrie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. artist a spus: 03 decembrie 2017, ora 10:58

    Un spectacol ca şi la Cântarea României ! Nu există oameni care să se priceapă la un spectacol de cultură de secolul 21?

  2. handbalist a spus: 03 decembrie 2017, ora 08:27

    Au participat,primarul si presedintele consiliului judetean Satu Mare{sau numai la receptia oficiala,unde e de baut si de mancat}? La multi ani Romania!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.