21.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Noii miniştri au depus jurământul .(reluare) 01.40 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.10 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitaţi: Loga Lorand, Loga Hajnalka. Titlul emisiunii: Noi recorduri doborâte de Loga Dance School.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Noii miniştri au depus jurământul .(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 14.40 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 17.00 Cultură – România 1918 oameni, momente şi imagini. 18.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessey. Titlul emisiunii: Un nou program de educaţie ecologică adresat tinerilor: Labirintul reciclării. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă.

Ziua Internaţională a Voluntariatului, marcată la Colegiului Economic

Scris de Vasile Nechita, 06 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 5 decembrie 2017, 50 de elevi de clasele a X-a din cadrul Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare au participat la diferite activităţi prin care au fost conştientizaţi asupra semnificaţiilor, dar şi a implicaţiilor Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Astfel, profesoara Violeta Bran, în calitate de colaborator al Asociaţiei Acoperământul „Maicii Domnului”, a prezentat activitatea acestei asociaţii elevilor din clasele a X-a care au participat la activitate.
Apoi, profesoara Angela Crişan a prezentat activitatea desfăşurată de voluntarii Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” în anul şcolar 2016-2017. Descrierea a fost însoţită de prezentarea unor poze de la activităţile întreprinse.

Donaţii

La rândul său, eleva Por Ionela din clasa a X-a A, în calitate de voluntar al instituţiei de învăţământ, a prezentat aspecte din viaţa de voluntar şi cazul unei fetiţe beneficiare care a fost susţinută de elevii din liceu pentru o intervenţie chirurgicală.
La nivelul şcolii s-au făcut donaţii în bani (433,20 lei) şi produse de curăţare cu scopul de a ajuta Asociaţia Acoperământul „Maicii Domnului” în activităţile pe care aceasta le întreprinde.
Pe holurile şcolii s-au amenajat două panouri cu poze reprezentative şi idei transmise de voluntarii şcolii, colţ dedicate zilei de 5 decembrie, Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Ateliere de lucru

O altă activitate dedicată Zilei Internaţionale a Voluntariatului s-a desfăşurat în cadrul unor ateliere de lucru, cu elevii clasei a X-a A, la iniţiativa consilierului educativ, profesoara Delia Sabou, dar şi a profesoarelor Cristina Maxim şi Năstaca Pişcoran.
În deschiderea întâlnirii, Delia Sabou a prezentat câteva dintre semnificaţiile acestei zile, dar şi date despre istoricul activităţilor de voluntariat.
Elevii clasei a X-a A, sub atenta îndrumare a profesoarelor implicate în activitate, au fost angrenaţi în următoarele activităţi: completarea unui chestionar prin care s-a verificat înţelegerea corectă a activităţilor de voluntariat şi implicaţiile aferente acestora; găsirea unor definiţii inedite care să surprindă profilul moral, social, profesional al voluntarului.
Totodată, elevii au fost încurajaţi să lucreze în grupe pentru a rezolva următoarele sarcini: identificarea utilităţii acţiunilor de voluntariat; compunerea unui imn al voluntarilor; realizarea unui afiş prin care să promoveze voluntariatul în şcoală; propunerea unor activităţi de promovare a voluntariatului în rândul elevilor; realizarea unui slogan care să reflecte adevăratul spirit al voluntariatului.
Un punct important al acestei activităţi a fost şi reliefarea unor aspecte care ţin de temerile, suspiciunile, dar şi despre beneficiile care sunt inerente atunci când discutăm despre voluntariat.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara dr. Năstaca Pişcoran.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.