Image 1
Image 2

Ziua Internaţională a Voluntariatului, marcată la Colegiului Economic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi, 5 decembrie 2017, 50 de elevi de clasele a X-a din cadrul Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare au participat la diferite activităţi prin care au fost conştientizaţi asupra semnificaţiilor, dar şi a implicaţiilor Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Astfel, profesoara Violeta Bran, în calitate de colaborator al Asociaţiei Acoperământul „Maicii Domnului”, a prezentat activitatea acestei asociaţii elevilor din clasele a X-a care au participat la activitate.
Apoi, profesoara Angela Crişan a prezentat activitatea desfăşurată de voluntarii Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” în anul şcolar 2016-2017. Descrierea a fost însoţită de prezentarea unor poze de la activităţile întreprinse.

Donaţii

La rândul său, eleva Por Ionela din clasa a X-a A, în calitate de voluntar al instituţiei de învăţământ, a prezentat aspecte din viaţa de voluntar şi cazul unei fetiţe beneficiare care a fost susţinută de elevii din liceu pentru o intervenţie chirurgicală.
La nivelul şcolii s-au făcut donaţii în bani (433,20 lei) şi produse de curăţare cu scopul de a ajuta Asociaţia Acoperământul „Maicii Domnului” în activităţile pe care aceasta le întreprinde.
Pe holurile şcolii s-au amenajat două panouri cu poze reprezentative şi idei transmise de voluntarii şcolii, colţ dedicate zilei de 5 decembrie, Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Ateliere de lucru

O altă activitate dedicată Zilei Internaţionale a Voluntariatului s-a desfăşurat în cadrul unor ateliere de lucru, cu elevii clasei a X-a A, la iniţiativa consilierului educativ, profesoara Delia Sabou, dar şi a profesoarelor Cristina Maxim şi Năstaca Pişcoran.
În deschiderea întâlnirii, Delia Sabou a prezentat câteva dintre semnificaţiile acestei zile, dar şi date despre istoricul activităţilor de voluntariat.
Elevii clasei a X-a A, sub atenta îndrumare a profesoarelor implicate în activitate, au fost angrenaţi în următoarele activităţi: completarea unui chestionar prin care s-a verificat înţelegerea corectă a activităţilor de voluntariat şi implicaţiile aferente acestora; găsirea unor definiţii inedite care să surprindă profilul moral, social, profesional al voluntarului.
Totodată, elevii au fost încurajaţi să lucreze în grupe pentru a rezolva următoarele sarcini: identificarea utilităţii acţiunilor de voluntariat; compunerea unui imn al voluntarilor; realizarea unui afiş prin care să promoveze voluntariatul în şcoală; propunerea unor activităţi de promovare a voluntariatului în rândul elevilor; realizarea unui slogan care să reflecte adevăratul spirit al voluntariatului.
Un punct important al acestei activităţi a fost şi reliefarea unor aspecte care ţin de temerile, suspiciunile, dar şi despre beneficiile care sunt inerente atunci când discutăm despre voluntariat.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara dr. Năstaca Pişcoran.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with