17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Ziua Internaţională a Voluntariatului, marcată la Colegiului Economic

Scris de Vasile Nechita, 06 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 5 decembrie 2017, 50 de elevi de clasele a X-a din cadrul Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare au participat la diferite activităţi prin care au fost conştientizaţi asupra semnificaţiilor, dar şi a implicaţiilor Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Astfel, profesoara Violeta Bran, în calitate de colaborator al Asociaţiei Acoperământul „Maicii Domnului”, a prezentat activitatea acestei asociaţii elevilor din clasele a X-a care au participat la activitate.
Apoi, profesoara Angela Crişan a prezentat activitatea desfăşurată de voluntarii Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş” în anul şcolar 2016-2017. Descrierea a fost însoţită de prezentarea unor poze de la activităţile întreprinse.

Donaţii

La rândul său, eleva Por Ionela din clasa a X-a A, în calitate de voluntar al instituţiei de învăţământ, a prezentat aspecte din viaţa de voluntar şi cazul unei fetiţe beneficiare care a fost susţinută de elevii din liceu pentru o intervenţie chirurgicală.
La nivelul şcolii s-au făcut donaţii în bani (433,20 lei) şi produse de curăţare cu scopul de a ajuta Asociaţia Acoperământul „Maicii Domnului” în activităţile pe care aceasta le întreprinde.
Pe holurile şcolii s-au amenajat două panouri cu poze reprezentative şi idei transmise de voluntarii şcolii, colţ dedicate zilei de 5 decembrie, Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Ateliere de lucru

O altă activitate dedicată Zilei Internaţionale a Voluntariatului s-a desfăşurat în cadrul unor ateliere de lucru, cu elevii clasei a X-a A, la iniţiativa consilierului educativ, profesoara Delia Sabou, dar şi a profesoarelor Cristina Maxim şi Năstaca Pişcoran.
În deschiderea întâlnirii, Delia Sabou a prezentat câteva dintre semnificaţiile acestei zile, dar şi date despre istoricul activităţilor de voluntariat.
Elevii clasei a X-a A, sub atenta îndrumare a profesoarelor implicate în activitate, au fost angrenaţi în următoarele activităţi: completarea unui chestionar prin care s-a verificat înţelegerea corectă a activităţilor de voluntariat şi implicaţiile aferente acestora; găsirea unor definiţii inedite care să surprindă profilul moral, social, profesional al voluntarului.
Totodată, elevii au fost încurajaţi să lucreze în grupe pentru a rezolva următoarele sarcini: identificarea utilităţii acţiunilor de voluntariat; compunerea unui imn al voluntarilor; realizarea unui afiş prin care să promoveze voluntariatul în şcoală; propunerea unor activităţi de promovare a voluntariatului în rândul elevilor; realizarea unui slogan care să reflecte adevăratul spirit al voluntariatului.
Un punct important al acestei activităţi a fost şi reliefarea unor aspecte care ţin de temerile, suspiciunile, dar şi despre beneficiile care sunt inerente atunci când discutăm despre voluntariat.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara dr. Năstaca Pişcoran.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.