Image 1
Image 2

Ziua Informării Preventive, marcată marți de ISU Satu Mare (Foto)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De fiecare dată când ziua de 13 dintr-o lună cade într-o zi de marți, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare se organizează Ziua Porților de Deschise, sau Ziua Informării Preventive. Cum ne aflăm în vacanța de vară, numărul participanților na fost chiar atât de mare marți, 13 august. Dar vizite s-au făcut de grupuri mai mici de copii însoțiți de adulți.

Astfel de acțiuni s-au organizat ieri între orele 9-16 la sediile subunităților ISU Satu Mare din orașul reședință de județ, Carei, Negrești Oaș,Tășnad și Turț. Cei prezenți au putut observa aspecte specifice activității ISU Satu Mare, au asistat la exerciții și demonstrațiiși au primitrăspuns la toate întrebările legate de prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență. Astfel de activități au avutloc în toată țara.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu anul 2011, s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în diferite părți ale României “Ziua informării Preventive”. Derulate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice/ cetăţenilor asupra pericolelor la care se poate/ pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă.

Suntem informați că anual în România sunt înregistrate peste 6.500 de incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea au fost soldate și cu pierderi de vieți omenești. Relevante în acest sens sunt datele statistice aferente anului trecut, care indică faptul că din totalul celor 650 de persoane surprinse în incendii, 250 și-au pierdut viața.

Cele mai întâlnite cauze de incendiu la locuinţe sunt următoarele:

• 33 % – coşul de fum defect sau necurăţat

• 22%-instalaţii electrice defecte sau improvizate

• 13 % – mijloacele de încălzire

• 12 % – fumatul şi focul deschis

• 20 % – alte cauze.

Aşadar, în cele mai multe cazuri vorbim despre neglijenţă şi neatenţie. O simplă scânteie poate aprinde o locuință.Tocmai de aceea sunt benefice astfel de acțiuni de informare, prevenire și conștientizare în rândul cetățenilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with