Zilnic, 26 de poliţişti vor supraveghea traficul în perioada minivacanţei | Informaţia Zilei

Zilnic, 26 de poliţişti vor supraveghea traficul în perioada minivacanţei

Scris de Matei Larisa, 24 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii sătmăreni vor fi la datorie în perioada minivacanţei prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Dacă porniţi la drum, ţineţi cont de recomandările Poliţiei Române şi respectaţi indicaţiile poliţistului rutier aflat în teren.

”Începând de azi, vor fi prezenţi zilnic la datorie, în medie pe zi peste 26 de poliţişti rutieri care vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere pe raza judeţului Satu Mare. De asemenea, vor fi echipajele de ordine publică, aproximativ 32 de patrule de ordine publică zilnic, împreună cu alte 7 patrule mixte formate din poliţişti şi jandarmi, care vor menţine ordinea şi liniştea publică pe raza judeţului Satu Mare. Desigur, pe lângă aceste structuri de poliţie rutieră şi ordine publică, vor fi la datorie poliţiştii de investigaţii criminale, poliţiştii criminalişti şi desigur cei de acţiuni speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Paula Cochera.

Astfel, pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de efective de la ordine publică, vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În acest context, poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517