“Zilele Urologiei Sătmărene”, la a x-a ediţie

Zilele Urologiei Satmarene editia X

Zilele Urologiei Satmarene editia X

 

În 6-7 mai, Filarmonica Dinu Lipatti găzduieşte a X-a ediţie a Simpozionului “Zilele Urologiei Sătmărene”, regal ştiinţific iniţiat de medicii urologi sătmăreni, dr. Cristian Rusu şi dr. Bogdan Feciche.

La deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc vineri la ora 9, prefectul Radu Roca a venit să le adreseze un cuvânt de bun venit specialiştilor sosiţi din toate colţurile ţării pentru a-şi prezenta lucrările ştiinţifice. Pe lângă prefectul judeţului, în deschiderea simpozionului au mai luat cuvântul, dr. Paula Mare – director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ – preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Raveca Gliga – medic şef al Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare, Adrian Marc – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian – preşedintele Ordinului Asistenţilor Satu Mare.

Dr. Rusu: Ediţia din acest an a reunit cel mai mare număr de invitaţi

Personalităţi marcante ale urologiei româneşti, echipe de medici din centre universitare, medici cu o vastă experienţă profesională, promotori ai unor metode de tratament, dar şi specialişti din judeţul Satu Mare şi din judeţele învecinate au prezentat o serie de lucrări ştiinţifice.
:eful Secţiei de Urologie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dr. Cristian Rusu ne-a informat că la ediţia din acest a adunat cel mai mare număr de participanţi. “După o pauză de doi ani, ne bucurăm că avem cel mai mare număr de invitaţi pe care l-am avut vreodată. Sunt foarte mulţi invitaţi din nord-vestul ţării, dar şi din alte zone, Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Braşov, Cluj, Sibiu, Cluj, Târgu Mureş, binenînţeles Baia Mare, Zalău. Este o satisfacţie deosebită că putem să ne reunim în condiţii de normalitate”, a spus dr. Cristian Rusu.
Medicii Cristian Rusu şi Bogdan Feciche ne-au spus că vor fi dezbătute absolut toate temele legate de urologie, sunt zeci de lucrări, care vor aduce informaţii la nivel actual şi este vorba de activităţile centrelor de urologie din ţară, care s-au aliniat la ceea ce se face la nivel internaţional.
Dr. Bogdan Feciche spune că prin reluarea şirului acestor evenimente, profesionalismul urologilor din nord – vestul Românei rămâne la un nivel ridicat, la un nivel european.
Iniţiativa aparţine dr. Cristian Rusu şi dr. Bogdan Feciche, iar simpozionul este organizat de Asociaţia Urologică Sătmăreană şi Colegiul Medicilor.
Înalta ţinută profesională şi morală a celor doi medici a făcut ca Secţia Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare să fie recunoscută la nivel naţional şi a adunat pacienţi din toate colţurile ţării.
Aşa se face că an de an, evenimentul a reuşit să atragă medici din centre universitate, cu o vastă experienţă în domeniile lor.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dr. Paula Mare ne-a spus că activitatea şi profesionalismul celor doi medici a făcut ca renumele spitalului să fie recunoscut la nivel naţional chiar şi la nivel internaţional. Ea a subliniat că secţia va beneficia de noi dotări.
“După doi ani de grele încercări pentru întreg colectivul instituţiei noatre, iată din nou colegii noştri ne readuc zâmbetul pe faţă şi încearcă să prezinte opiniei publice importanţa noastră ca instituţie şi efortul pe care îl depune Secţia de Urologie pentru a duce renumele spitalului dincolo de graniţele judeţului Satu Mare, chiar dincolo de graniţele ţării. Sunt mândră că sunt colegii noştri, le mulţumesc pentru efortul pe care îl fac pentru a readuce zâmbetul pe faţa pacienţilor şi le doresc să le dea Dumnezeu putere de muncă şi să li se întoarcă înzecit această bucurie”, a spus dr. Paula Mare.

Prefectul Roca: Satu Mare, din nou capitala urologiei din România

În deschiderea evenimentului, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Radu Roca le-a adresat un cuvânt de bun venit.
“Stimaţi colegi, după o pauză de doi ani, iată că municipiul Satu Mare este din nou pentru două zile capitala urologiei din România. Îi felicit pe organizatori, mai ales pe prietenii mei dr. Cristian Rusu şi Bogdan Feciche, care alături de colectivul Secţiei Urologiei s-au implicat pentru reluarea acestui eveniment important în lumea medicală. Este a X-a ediţie şi nu pot să cred că nu va fi una de nota 10, aşa cum sunt de altfel aceşti doi colegi, care au făcut din Satu Mare un reper de excelenţă şi profesionalism în domeniu”, a spus prefectul Radu Roca.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ a început prin a sublinia că evenimentul merită să fie ridicat la nivelul unui eveniment internaţional. “Cred că e momentul ca la anul să trecem la un nivel mai extins, de la naţional la internaţional şi mă ofer să asigur toată asistenţa necesară pentru acreditarea evenimentului la nivel internaţional”, a spus dr. Călin Bumbuluţ.
Medicul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare, dr. Raveca Gliga a remarcat competenţa echipei medicale a Secţiei Urologie Satu Mare şi a urat succes celor care îşi prezintă lucrările.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Adrian Marc a transmis şi mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csaba Pataki, care n-a putut fi prezent la deschiderea evenimentului, dar a anunţat că se va alătura pe parcursul zilei.

Preşedintele Ordinului Asistenţilor, Constantin Demian şi-a manifestat bucuria că a fost reluat şirul acestor manifestări ştiinţifice şi a cerut ca pe viitor să fie invitaţi şi asistenţii.
“Sper ca la ediţiile viitoare să putem fi şi noi parte cu o lucrare de referinţă pentru activitatea noastră“, a spus Constantin Demian.
În încheierea deschiderii oficiale, dr. Bogdan Feciche a arătat că în aceşti ani, generaţia urologilor de vârstă medie profesională a acumulat experienţă semnificativă.
“Există a X-a ediţie, dar aceşti 10 – 12 ani au trecut şi peste noi şi în generaţia urologilor de vârstă medie profesională s-a acumulat o experienţă semnificativă în multe subdomenii ale urologiei şi mulţi îşi vor prezenta lucrările de forma “state of the art” (cele mai avansate n.r.) în care prezintă ce li s-a părut relevant că au făcut în activitatea lor în acel subdomeniu în care au atins excelenţa, sau nu au atins excelenţa dar s-au dedicat şi unde văd un “quo vadis” (direcţia, viitorul n.r.) acelui subdomeniu”, a spus dr. Bogdan Feciche.
Teme precum Uro-Pediatria, Uroginecologia, tehnicile minim invazive de urologie oncologică, transplantul renal, cistectomia radicală, uretroplastia, laparoscopia urologică, laparoscopia 3D, nefrectomia, sunt doar câteva dintre temele dezbătute în cadrul regalului ştiinţific care se desfăşoară în municipiul Satu Mare şi care este creditat cu 14 EMC, iar accesul este gratuit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517