Zilele Rohiei au ajuns la ediţia XXI | Informaţia Zilei

Zilele Rohiei au ajuns la ediţia XXI

Scris de Mihaela Ghiţă, 27 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cadrul Anului Omagial al Satului românesc şi Anului Comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti, cu binecuvântarea şi participarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului şi Preşedinte de Onoare a Fundaţiei N. Steinhardt, în perioada 20-29 iulie 2019, se desfăşoară a douăzeci şi una ediţie a Zilelor Rohiei. Perioada cuprinde un program amplu de activităţi culturale după cum urmează:

În perioada 20 – 29 iulie, la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia şi la Mănăstirea Rohiţa au loc două tabere de pictură, la care participă peste 30 de tineri iconari din toată Transilvania.

Duminică 28 iulie, de la ora 9,30 va fi oficiată la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia, sfânta şi dumnezeiasca Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului. De la ora 11,45 va avea loc slujba Parastasului de pomenire pentru Monahul Nicolae Steinhardt, la împlinirea a 107 ani de la naşterea sa.

La ora 12,00, episcopul Iustin va oficia slujba de sfinţire a trei noi clopote, care au fost turnate anul acesta pentru Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia.

De ora 17,oo, la Mănăstirea Rohiţa va avea loc Masa rotundă cu tema: Civilizaţie şi spiritualitate maramureşană în viziunea Monahului Nicolae Delarohia.

Luni, 29 iulie, de la orele 11,30 la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în Muzeul “Sfinţii Martiri Brâncoveni” va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane realizate în tabăra de la Mănăstirile Rohia şi Rohiişa. Apoi, în Sala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” va avea loc lansarea celui de-al optsprezecelea volum din Integrala N. Steinhardt: “VARIA Vol. I”.

De la ora 12,30, va avea loc Masa rotundă cu tema: Tânărul N. Steinhardt: afinităţi şi polemici. Evenimentul va fi moderat de către Arhim. Macarie Motogna, stareţul mănăstirii Rohia şi Preşedinte al Fundaţiei N. Steinhardt.

Sunt invitaţi şi aşteptaţi la acest eveniment, Membrii Fundaţiei N. Steinhardt, oameni de cultură, preoţi şi monahi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517