Ziariştii profesionişti din Satu Mare şi-au ales o nouă conducere

Scris de Vasile Nechita, 22 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sedinta UZPR Satu Mare

Joi, 22 septembrie 2022, la sediul Centrului Multicultural Poesis Satu Mare a avut loc şedinţa de alegeri a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) Filiala Satu Mare – Anton Davidescu.

Lucrările au fost moderate de Maria Adriana Zaharia, vicepreşedinta organizaţiei, care a început prin a propune participanţilor un moment de reculegere în amintirea preşedintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, precum şi al filialei sătmărene, Dumitru Ţimerman.

Moderatoarea a făcut prezenţa şi a constatat că la şedinţă au participat 25 de membri din 37, aşadar s-a asigurat cvorumul. De asemenea, a anunţat scopul şedinţei – alegerea noii conduceri a filialei, apoi a prezentat demisia Ioanei Vladimirescu din funcţia de vicepreşedinte al filialei, păstrându-şi calitatea de membră a asociaţiei.

În cuvântul său, Dumitru Păcuraru, director general al Trustului de presă Informaţia Zilei, a propus ca patronii de presă să nu facă parte din asociaţie, aceasta fiind o asociaţie sindicală a celor care lucrează ca jurnalişti sau lucrători în instituţii de presă.

Trecându-se la vot, pentru funcţia de preşedinte a fost propus şi ales Felician Pop, jurnalist cu experienţă în presă scrisă şi în televiziune. În funcţia de vicepreşedinte au fost propuşi şi votaţi Mihai Sălceanu şi Maria Adriana Zaharia.
În cuvântul său, Felician Pop le-a mulţumit pentru alegere celor prezenţi şi s-a prezentat ca fiind descendent al unor părinţi şi chiar bunici ziarişti. A propuns înfiinţarea unui club al jurnaliştilor şi a promis că va ţine unită breasla, deoarece ştie să coaguleze membrii şi i-a îndemnat pe jurnalişti să apeleze la el în problemele breslei. A mai promis să influenţeze în bine viaţa comunităţii şi să contribuie la închiderea rănilor lumii în care trăim.

La capitolul propuneri, Eva Laczko a spus că ar fi de dorit organizarea unui concurs de creaţie pentru tineri în memoria fostului preşedinte Dumitru Ţimerman. Felician Pop a adăugat că există deja un concurs de creaţie organizat în memoria jurnalistului Iosif Ţiproc, dar s-ar putea organiza altul, având un subiect diferit.

Abonează-te acum Online!
  1. Balsoibleaty a spus: 24 septembrie 2022, ora 19:04

    Intradevar la noi mai existta libertatea presei, dar jurnalistii nu au curajul sa critice institutii si persoane corupte imbogatiti prin Furt si coruptie, de exemplu FU ridica in ceruri un dictator analfebet (viktor) pentru bani marunti, noi stim ca ziarele din Ardeal sunt finantate de mini dictator si gazputin.

  2. Dac Bulibas a spus: 23 septembrie 2022, ora 16:55

    Eu sunt de parere sa nu-i laudam prea tare si prea devreme si sper sa ramana a patra putere in stat ( cainele de paza a democratiei) care sa aprere democratia , principiile democratice si drepturile omului ( mai ales pe cea de libera gandire si exprimare ). Totodata apreciez si propunerea d-lui Dumitru Pacuraru ca fiind foarte buna. Un moment de reculegere se putea tine si pt. disparitia presei tiparite locale Friss Ujsag care poate fi considerat ca pe o pierdere. (din solidaritate fata de ziaristii maghiari). Fiti realisti si cinstiti nu va lasati influentati in meseria voastra nobila pe care o practicati. Multa sanatate, putere de munca si rezistenta la stres in continuare Va doresc !.

  3. Valeriu Grigor a spus: 23 septembrie 2022, ora 15:54

    Stimaţi ziarişti din Satu Mare, FELICITĂRI, sunteţi o elită minunată luptători pentru binele nostru şi pentru democraţie, faceţi mai mult bine decât toate partidele politice formate din demagogi mincinoşi, salvaţi vieţi. Bunul dumnezeu să vă dea multă putere de muncă si sănătate

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517