Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Zeci de prieteni şi colegi l-au condus pe ultimul drum pe jurnalistul Marius Chinde

Scris de Vasile Nechita, 04 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Miercuri, 4 octombrie 2017, zeci de prieteni, colegi şi cunoscuţi l-au condus pe ultimul drum pe jurnalistul Marius Chinde. Între ei se aflau sora sa din Canada şi colaboratorul şi prietenul său apropiat din Viena, Austria, care i-au adus un omagiu celui dispărut prematur.

Cu toţii au fost surprinşi şi şocaţi de trista veste a trecerii în nefiinţă a lui Marius în urma unui accident. S-a stins fulgerător din viaţă, fără să aibă răgaz pentru a-şi lua rămas bun de la familie şi de la prietenii săi.
Preotul Coriolan Nastai a oficiat ceremonia de înmormântare în capela cimitirului Reformat de lângă Gara Satu Mare. În cuvântul său, preotul a subliniat caracterul integru al celui decedat şi a spus că toţi cei care îl cunosc îl regretă şi îşi vor aminti de el ca de un om bun. Apoi, a adus în atenţie momente însemnate din viaţa şi activitatea celui condus pe ultimul drum. Desigur, din cele spuse n-au lipsit câteva repere profesionale, portretul unui om care permanent a avut pentru orice interlocutor un cuvânt bun, un sfat, iar pentru colegii mai tineri un model.
De o deosebită apreciere s-a bucurat şi din partea sătmăreanului Josef Holczli, de la Asociaţia Economică Româno-Germană, după cum, în urma ceremoniei de înmormântare, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune Informaţia TV.
Notă biografică. Marius Chinde s-a născut în 1961, în Aiud. După câţiva ani s-a mutat împreună cu familia în Satu Mare, absolvind Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Ulterior a ajuns inginer de profesie, după ce a studiat inginerie mecanică la Institutul Politehnic Traian Vuia Timişoara. A lucrat o vreme şi în publicistică, la Informaţia zilei şi la Gazeta de Nord-Vest, ulterior alegând să fie liber profesionist, ceea ce corespundea cel mai bine spiritului său liber şi nonfoncormist. Jurnalistica i-a marcat pozitiv calitatea scrisului, lucru pe care l-a valorificat ulterior în câteva studii academice, pe care le-a făcut când a dobândit şi calitatea de master. Disertaţia de masterat a încheiat-o cu o lucrare pe tema funcţionării administraţiei publice în Austria, fiind un fin observator al realităţilor sociale şi politice din ţară şi din străinătate. De altfel, în tot ce întreprindea punea suflet, fapt ce se vede şi din pasiunea lui pentru chitară şi pentru muzică în general, precum şi din stăpânirea la perfecţie a limbilor germană şi engleză.
În ultimii ani a fost şi un constant colaborator al Informaţiei TV, fiind invitat de mai multe ori ca un comentator avizat la emisiunea „Agenda Publică”, precum şi la emisiuni pe teme economice sau de educaţie. Ultima apariţie televizată a fost în 18 septembrie.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.