Zeci de lucrări ale artistei şi jurnalistei Giorgiana Păduraru sunt expuse la CJSM

Scris de Mirela Filimon, 11 martie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Expoziţia poate fi vizitată până în 13 aprilie, fiind o promisiune de evadare din cotidian pentru orice privitor

Vernisajul expoziţiei care prezintă lucrările artistei sătmărene Giorgiana Păduraru şi-a deschis porţile joi, 10 martie, eveniment găzduit de Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Satu Mare.

Momentul de deschidere i-a aparţinut elevei Şcolii de Arte Aurel Popp, Alexandra Sorian, printr-un recital la pian, pentru ca mai apoi urechile audienţei să fie încântate de vocea solistei Maia Simuţiu, absolventă a aceleiaşi instituţii.

Oficiile de gazdă i-au aparţinut preşedintelui Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, care a dat cuvântul invitaţilor, dar a prezentat şi date importante din viaţa expozantei.

Giorgiana Păduraru pictează de la vârsta de 33 de ani în acril şi ulei. Din anul 2013 este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Satu Mare, participând la expoziţii colective şi personale din ţară şi străinătate.

Înainte de a reveni la prima sa dragoste, a profesat ca jurnalist, iar apoi a fost purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Satu Mare, pentru ca în prezent să ocupe funcţia de consilier al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare.

Este soţie şi mamă, astfel că nu reuşeşte să picteze decât noaptea, rupându-şi din programul de odihnă. Astfel a reuşit să realizeze câteva zeci de lucrări, în mai puţin de 6 luni de zile.

Este vorba despre mai multe picturi care amintesc de frumoasa şi veşnic tânăra Veneţie, care redau poduri peste firicele de apă, gondole, clădiri monumentale, din diferite momente ale zilei sau nopţii. Pot fi admirate şi picturi care redau diferite locuri pe care artista le-a vizitat anterior pandemiei şi pe care le-a îndrăgit, fiind o împătimită a călătoriilor.

De asemenea, Giorgiana a pictat natură moartă, preferând, cu precădere, florile, dar şi bogăţia de culori pentru a prezenta, prin contrast, puternicele trăiri sufleteşti ale sale.
Fiind luna martie, a ales să realizeze şi cânteva portrete monocrome care redau în detaliu, aproape obsesiv, delicatele trăsături ale sexului frumos.

Măiestria din spatele tehnicilor utilizate de către pictoriţă trimit cu gândul la muncă asiduă de perfecţionare, – de ani de zile chiar!- , respectiv talent nativ şi dragoste faţă de culoare şi echilibru în utilizarea ei.

Artista a fost felicitată de întreaga audienţă, pentru ca în final, toţi cei prezenţi să facă fotografii alături de aceasta, dar şi cu lucrările prezentate pe simezele Galeriei de Artă a Consiliului Judeţean Satu Mare.

Printre organizatorii expoziţiei s-au numărat Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Asociaţia Artiştilor Plastici, Filiala Satu Mare.

Dintre oficialităţi au participat deputatul Adrian Cozma, subprefectul Romeo Pop, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare – Cristian Valer Beşeni, directorul Direcţiei de Cultură Satu Mare – Zamfir Danciu, directoarea Colegiului Naţional Ioan Slavici – Alina Dragoş, managerul Şcolii de Arte Satu Mare – Mircea Deac, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici, Filiala Satu Mare – Gergely Csaba, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Stefan Tillinger, city managerul Maskulik Csaba, managerul judeţului Kovacs Mate.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 14 martie 2022, ora 10:56

  @y ! , Multumesc pt. informare !,.., Asta n-am stiut. Acum inteleg perfect de unde sufla vantul.

 2. Tractorist a spus: 13 martie 2022, ora 19:24

  Dac bu , analfabet cand ai vizitat ultima oara un psiholog?

 3. y a spus: 13 martie 2022, ora 17:22

  @Dac Bulibas. Nu te inflama gratuit. „Duamna” artistă am înţeles că este fostă purtătoare de vorbe de la Prefectura Satu Mare. Deci cum ar veni „invitaţiile” astea către sfera politicului ar veni ca nişte obligaţii foarte obligatorii. Şi cum locul desfăşurării expoziţiei este sediul CJ Satu Mare …. Ehei! Înţelegi acum?

 4. Dac Bulibas a spus: 13 martie 2022, ora 14:30

  Paduchii astia de puleticieni analfabeti nu puteau lipsi din poza, Dracu sa le ia !….. Strica aspectul lucrarilor, expozitia in sine ..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517