06.12.2019 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Premierul Orban şi o serie de miniştrii, la raport, la Cotroceni.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitaţi: Bertici Attila, Bertici Kinga. Titlul emisiunii: Expediţie în Siberia la Polul Nord. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 05.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Agricultura profesionistă e profitabilă. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Premierul Orban şi o serie de miniştrii, la raport, la Cotroceni.(reluare) 10.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Postul Naşterii Domnului, postul faptelor bune. 11.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Cântece patriotice de 1 Decembrie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitaţi: Bertici Attila, Bertici Kinga. Titlul emisiunii: Expediţie în Siberia la Polul Nord. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Premierul Orban şi o serie de miniştrii, la raport, la Cotroceni.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Taina Credinţei – Discursul părintelui Constantin Necula la Simpozionul ” Eroii Neamului – 10 ani”. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Arbuştii fructiferi culturi de nişă, infiinţarea şi intreţinerea plantaţiilor. 18.00 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Beniamin Urs, Ioan Pop, Ştefan Kaiser. Titlul emisiunii: Trei consilieri judeţeni vorbesc despre problemele judeţului Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Beniamin Urs, Ioan Pop, Ştefan Kaiser. Titlul emisiunii: Trei consilieri judeţeni vorbesc despre problemele judeţului Satu Mare. (reluare)

Zeci de elevi de la Avram Iancu au primit titlul de “Cititor fruntaş” pentru lecturile citite

Scris de Ioana Vladimirescu, 27 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acest gen de concurs joacă un rol important în apropierea copiilor de frumoasa lume a literelor, inclusiv pentru elevii din Clasa I A unde învăţătoare este Doina Racolţa

Lună de lună, cititorii fruntaşi ai bibliotecii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Satu Mare sunt premiaţi. Recent, biblioteca a găzduit momentul premierii cititorilor lunii octombrie. În ton cu cele marcate, copiii, 75 la număr, au primit diplome şi cărţi.

Elevii Şcolii “Avram Iancu” se remarcă prin faptul că iubesc cartea. Încă din ciclul primar, de cum învaţă să citească şi să scrie, trec frecvent pragul bibliotecii unităţii de învăţământ. Aşa cum ne spune bibliotecara şcolii, Florica Grad, unii citesc din ambiţia de a deveni cititor fruntaş, dar cei mai mulţi o fac din pasiune pentru lectură. O pasiune cultivată în băncile şcolii, dar şi acasă. Elevii au prins drag de carte şi încă din clasa a doua, cu consimţământul părinţilor, citesc cărţi pentru elevi de gimnaziu.

Proiectul a început de anul trecut

Încă de anul trecut, conducerea şcolii sătmărene s-a gândit să îi stimuleze pe copii să citească regulat. Astfel, a luat naştere un proiect care a fost primit cu braţele deschise de toţi copiii. Prin concurs, cititorii fruntaşi ai şcolii sunt premiaţi lună de lună. Spre bucuria elevilor, în sala lor de clasă, în sala profesorală şi în bibliotecă, pe panouri sunt afişate poze cu aceşti cititori fruntaşi, tocmai pentru a-i vedea toată lumea şi a le urma exemplul. Din totalul de 748 de cititori ai bibliotecii Şcolii „Avram Iancu”, 75 au citit peste norma impusă pe luna octombrie. Cei 75 sunt cititorii fruntaşi ai şcolii. Aşa cum aflăm de la cea care le pune în mână volumele dorite, bibliotecara Florica Grad, sunt foarte mulţi copii în şcoală care citesc cărţi cu ritmicitatem doar că nu au atins baremul impus. Se cuvine să amintim că una din elevele instituţiei de învăţământ a reuşit ca pe parcursul anului şcolar trecut, lună de lună să fie cititoare fruntaşă. Este vorba de Sara Ciorba, elevă în clasa a IV-a A.

Acest gen de concurs joacă un rol important în apropierea copiilor de frumoasa lume a literelor. Cei mici învaţă de mici că un vocabular se poate îmbogăţi doar citind, descoperind că numai prin lectură reuşim să contribuim la dezvoltarea noastră ca oameni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.