08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Zeci de copii din Săcăşeni descoperă în weekend că “Veşnicia s-a născut la sat”

Scris de Ioana Vladimirescu, 18 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La finele acestei săptămâni, în comuna Săcăşeni va avea loc cea de-a doua activitate din cadrul proiectului pentru promovarea moştenirii culturale “Veşnicia s-a născut la sat”.

Evenimentul este organizat de Fundaţia etnofolclorică Cununiţa, Ansamblurile folclorice Cununiţa şi Cununiţa Năzdrăvană, sub atenta coordonare a interpretelor cântecului popular românesc Leontina Dorca şi Maria Carmen Sas.

Proiectul ce s-a născut din obligaţia morală de a transmite celor ce vin din urmă tot ceea ce am moştenit de la străbuni, datini, obiceiuri, cuprinde trei comune din judeţul nostru: Tarna Mare, unde activităţile au copiii au avut loc la final de septembrie, Săcăşeni (18-20 octombrie) şi Valea Vinului (25-27 octombrie). Câte 50 de copii din fiecare comună sunt implicaţi în a descoperi obiceiuri şi tradiţii de pe la noi.

În prima zi de proiect sunt prezentate atelierele de lucru în cadrul întâlnirii cu copiii şi tinerii din localitate, în a doua zi sunt programate atelierele tematice, iar duminică în căminul cultural din sat e pus în scenă un spectacol folcloric şi o expoziţie tematică. În fiecare comună implicată, în incinta şcolilor gazdă se organizează ateliere de cusături şi broderii regăsite în costumul tradiţional, atelier de confecţionare a elementelor de podoabă din mărgele, olărit şi pictură, dans popular, muzică vocală şi instrumentală.

50 de copii din comună alături de 50 de copii de la Cununiţa Năzdrăvană iau parte la munca în ateliere, câte 20 pe fiecare atelier, prin rotaţie, astfel încât toţi copiii şi tinerii să înveţe la fiecare atelier în parte.

Proiectul “Veşnicia s-a născut la sat” se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean şi cu participarea a numeroşi meşteri populari, olari, specialişti în muzică şi coregrafie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.