00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

Update: Zăpada a pus stăpânire pe Satu Mare. Copaci căzuţi peste maşini. 44 de localităţi din judeţ fără curent

Scris de I. Z., 16 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
zapada Satu Mare

zapada Satu Mare

Începând de sâmbătă, 15 decembrie, în judeţul Satu Mare a pornit ninsoarea, cu intensitate mai mare în noaptea de 15 spre 16 decembrie. În judeţ, stratul de zăpadă este cuprins între 10 şi 20 cm. Cel mai mult a nins la Certeze şi Apa.

Drumarii au ieşit la deszăpezire dar au făcut faţă cu greu ninsorii abundente. Noroc că zăpada se topeşte pe şosea din cauza traficului. Însă va mai ninge în continuare iar temperaturile vor coborî.

O problemă o constituie zăpada depusă pe crengile copacilor şi pe liniile de curent. Sâmbătă, în Micro 16, un copac a căzut pe două maşini parcate pe strada Crizantemei.

La fel s-a întâmplat în zona Soarelui, pe Bulevardul Octavian Goga, pe străzile Belşugului, Ambudului, Independenţei.

Din cauza zăpezii care s-a aşezat pe liniile de înaltă tensiune, s-au înregistrat întreruperi de curent în mai multe localităţi. La redacţie am fost sunaţi duminică de oameni disperaţi din localităţile Micula (strada Sub Pădure), Medieşu Aurit, Ardud (strada Rozelor), Ţeghea (comuna Craidorolţ) care ne-au spus că nu au curent din jurul orei 12.00. Toţi cei care ne-au contactat ne-au spus că au încercat degeaba să sune la Deranjamente Electrica, nu le-a răspuns decât un robot. Din păcate nici noi nu am reuşit să luăm legătura cu Dispeceratul.

De la prefectul Darius Filip am aflat că în 44 de localităţi din judeţ sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. 17 echipe de la Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze problemele.

 

 

 

Vreme rea în toată ţara

 

IGSU anunţă că peste 150 de arbori au fost doborâţi în ţară din cauza vântului şi a zăpezii. Efecte de vreme rea în 16 judeţe şi Capitală.

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate de căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviţă şi vânt puternic au fost înregistrate efecte în 16 judeţe ale ţării (AR, BH, BZ, CS, CV, DB, GJ, HD, IL, IF, MH, OT, PH, TR, TM, TL) şi municipiul Bucureşti.

Pompierii militari alături de reprezentanţii autorităţilor locale şi utilajele administratorului de drum au acţionat pentru deblocarea a peste 40 de autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori şi 15 stâlpi doborâţi din cauza căderilor de zăpadă şi vântului puternic.

În judeţele Hunedoara, Ialomiţa şi Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanţe să poată ajunge ajunge la cazurile medicale.

În judeţul Prahova, pe raza localităţii Slănic, autorităţile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toţi pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz la hotelul unde erau cazaţi, iar autocarul va fi coborât atunci când condiţiile de drum vor permite.

În judeţul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea şi repunerea pe roţi a unui autocar răsturnat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toţi ocupanţii şi au evacuat pasagerii, în condiţii de siguranţă.
Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la şcoala din localitatea Slătioara. Ulterior toţi pasagerii şi-au continuat deplasarea către destinaţie, cu acelaşi autocar.

Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din judeţul Caraş Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare şi transportate în localităţile de distinaţie.

În municipiul Timişoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci căzuţi pe carosabil şi pe autovehicule, precum şi pentru înlăturarea a stâlpilor de electricitate şi cablurilor electrice desprinse din cauza vântului.

În continuare, unităţile IGSU funcţionează cu efective mărite, iar echipajele de salvatori rămân mobilizate pentru a putea acţiona rapid în zonele afectate de ninsori.

Recomandăm cetăţenilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă. De asemenea, recomandăm persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipate corespunzător şi să evite zonele cu vizibilitate redusă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Abonează-te acum Online!
  1. zoli a spus: 17 decembrie 2018, ora 15:01

    Tov.Primar tov.city manager nu va e rusine nu va crapa obrazul,va place cum arata orasul dupa prima ninsoara, tot v-ati laudat ca sunteti pregatiti de iarna cu nu stiu cite utilaje cu lame cu sare si cu mama voastra dar de fapt zero n-ati facut nimic eventual ati impartit banii de dezapezire Sa va fie rusine luati salariul degeaba

  2. ciprian a spus: 17 decembrie 2018, ora 11:32

    Duminica dimineata era pustiu orasul, iar zapada pe drum peste glezna, nu mai vorbesc in cartiere

  3. satmareanul a spus: 16 decembrie 2018, ora 12:41

    Domnule city maneger, UNDE SUNT MASINILE PENTRU DEZAPEZIRE CA NU AM VAZUT NICIUNA CAT AM FOST CU MASINA -CLOSCA, CELE DOUA PODURI , lUCIAN bLAGA, GOGA, RODNEI, ???????????

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.