Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 3 kg fasole verde boabe, 3 kg gogoşari sau jumătatea poate fi ardei kapia, 2,5 kg ceapă, 3 kg roşii sau 1,5 – 1,7 l bulion, 1 l ulei, piper, frunze de dafin (nu în mod obligatoriu), sare, eventual se poate şi ardei iute.

Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă uşor sărată, apoi se strecoară. Ceapa, ardeii şi roşiile se dau pe maşina de tocat (sau se toacă cu robotul), fiecare separat, fără să se amestece. Ardeii, ceapa şi roşiile se călesc fiecare separat în ulei, apoi, într-o oală mai mare se amestecă şi se condimentează. Se adaugă roşiile sau bulionul şi se fierbe la foc mic, amestecând în continuu. Fasolea se va adăuga fie boabe, fie măcinată, după preferinţă. Se lasă la fiert până când capătă o consistenţă păstoasă. Dacă este nevoie se mai condimentează puţin şi dacă s-au folosit, se scot frunzele de dafin. Zacusca poate fi consumată proaspătă, cu pâine, sau se poate păstra la borcan. În acest caz se adaugă conservanţi, sau se acoteră cu ulei fiert şi răcit în prealabil. Zacusca cu boabe întregi de fasole se poate servi şi ca garnitură la carnea fiartă, prăjită, sau la chiftele, dar în acest caz este mai bine să folosiţi, de la bun început, 4 kg de fasole crudă, în loc de cele 3 kg recomandate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.