16.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 04.00 Jazz-ul românesc din SUA la Satu Mare invitat – Alexandru Șipa. 05.00 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiuni: Arta modernă. 06.00 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Comunicarea dintre adolescenți și părinți. 11.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Rodica Borlan. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 14.40 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Georgiana Marina. 17.30 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Transportul ecologic, gestiunea deșeurilor, în vizorul autorităților de mediu. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Zacuscă cu fasole

Scris de I. Z., 07 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente: 3 kg fasole verde boabe, 3 kg gogoșari sau jumătatea poate fi ardei kapia, 2,5 kg ceapă, 3 kg roșii sau 1,5 – 1,7 l bulion, 1 l ulei, piper, frunze de dafin (nu în mod obligatoriu), sare, eventual se poate și ardei iute.

Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă ușor sărată, apoi se strecoară. Ceapa, ardeii și roșiile se dau pe mașina de tocat (sau se toacă cu robotul), fiecare separat, fără să se amestece. Ardeii, ceapa și roșiile se călesc fiecare separat în ulei, apoi, într-o oală mai mare se amestecă și se condimentează. Se adaugă roșiile sau bulionul și se fierbe la foc mic, amestecând în continuu. Fasolea se va adăuga fie boabe, fie măcinată, după preferință. Se lasă la fiert până când capătă o consistență păstoasă. Dacă este nevoie se mai condimentează puțin și dacă s-au folosit, se scot frunzele de dafin. Zacusca poate fi consumată proaspătă, cu pâine, sau se poate păstra la borcan. În acest caz se adaugă conservanți, sau se acoteră cu ulei fiert și răcit în prealabil. Zacusca cu boabe întregi de fasole se poate servi și ca garnitură la carnea fiartă, prăjită, sau la chiftele, dar în acest caz este mai bine să folosiți, de la bun început, 4 kg de fasole crudă, în loc de cele 3 kg recomandate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.