27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Vulpile fac ravagii în satul Nisipeni. Localnicii cer ajutorul vânătorilor

Scris de Ioana Vladimirescu, 15 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Vulpe la Nisipeni

Vulpe la Nisipeni

“De câteva luni încoace, satul Nisipeni, comuna Lazuri, a devenit pepinieră de vulpi. Se înmulţesc şi fac ravagii. Au omorât zeci de găini, pui, raţe şi gâşte, iar măcelul nu pare să fie nici măcar pe departe la sfârşit.    

 
 

Vulpile atacă zilnic şi nu pe înserate, ca în poveşti, ci în plină zi, când e soarele pe cer. Nu se caţără pe garduri, că tot spun iubitorii de animale să îşi pună oamenii garduri electrice la coteţele de găini, ci sar până la 10 metri lungime peste un gard de doi metri.

 Vulpile din Nisipeni, că din discuţia cu sătenii ar fi chiar mai multe la număr, atacă aşadar în voie, fără să se simtă ameninţate, pentru că atâta vreme cât se află în mediul intravilan nu are nimeni ac de cojocul lor.
 
Au şi mediul numai bun de a trăi liniştite, case abandonate, foste ferme aflate în paragină. Asta chiar în centrul satului. La una din case, situată pe strada Principală la numărul 221, la drumul circulat bine de tot, după cum se vede în poză, vulpea se simte proprietară. După ce a omorât găinile de prin vecini şi îşi face simţită prezenţa lăsând în urma ei, prin şanţuri, păsări de curte ucise de ea, se odihneşte liniştită. În plină zi, într-un sat în care tot la cinci minute cel mult trece o maşină, trec oameni pe margine. Aşteptăm autorităţile locale, pe cele competente, să ne scape de aceste animale sălbatice”.
Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 16 mai 2019, ora 09:44

    Prigoriile fac ravagii/ pagube insemnate la familiile de albine ale stuparilor si sunt pasari migratoare ocrotite in Romanica la fel cum si cormoranii (ocrotita) fac pagube in populatia piscicola iar graurii ( ocrotita) fac pagube in livezi si vie !. Si exista ONG-uri sustinute din banii nostri ( publici) care octotesc inspre dauna noastra al tuturor aceste vietati paguboase. Aceasta societate este cazuta in cap, nu stie sa deosebeasca binele de raul. Asemenea ONG-uri ar trebui desfiintate urmata de campanii de vanatoare si de curatare a acestor specii paguboase indiferent ce spune sau nu UE !. Daca statul poate arunca 100.000 Euro pt. delegatia de la Eurovision atunci sa aiba bani si pt. starpirea acestor pradatori/daunatori.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.