Image 1
Image 2

Vor reuși partidele să impună impozitarea pensiilor speciale cu 90%?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pensiile speciale s-au tranformat de-a lungul timpului într-un subiect foarte atractiv. Partidele abordează tema ori de câte ori au ocazia, știind că acest lucru le face plăcere celor care au pensii normale.

Odată cu apropierea alegerilor locale și parlamentare, în plină pandemie, subiectul este reluat, la cote mai înalte.

Dacă PSD propune impozitarea cu 90%, PNL merge mai sus propunând 95%.

Dar iată care sunt variantele partidelor:

Curentul majoritar din PSD începe să încline spre impozitarea tuturor pensiilor speciale, inclusiv cele ale polițiștilor și militarilor. Social-democrații își vor stabili poziția finală la începutul săptămânii viitoare. Impozitarea tuturor pensiilor speciale se regăsește și în proiectul depus de USR la începutul lunii aprilie. UDMR a propus de anul trecut impozitarea tuturor pensiilor speciale care depășesc indemnizația netă a președintelui României. Astfel, cele trei partide au în comun faptul că doresc impozitarea tuturor pensiilor speciale, fără excepții.

Liberalii vor însă ca polițiștii și militarii să fie exceptați de la impozitare. Ei nu sunt de acord ca aceste două categorii să fie incluse în zona pensiilor speciale.

ProRomânia vine cu o soluție radicală de impozitare a tuturor pensiilor care depășesc un anumit plafon, inclusiv a celor bazate pe contributivitate. Victor Ponta susține că aceasta este singura formulă prin care legea să nu pice la Curtea Constituțională.

USR propune cel mai radical proiect, cu impozitarea cu 90% a pensiilor speciale mai mari de 3.500 de lei. PSD vrea ca acest prag de 90% să fie aplicat pensiilor mai mari de 9000 de lei. Soluția UDMR este un impozit de 90% pentru pensiile speciale care depășesc indemnizația netă a președintelui României.

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

[cardoza_wp_poll id=475]

6 comentarii

  1. Nu vor reusi deoarece nici nu doresc acest lucru cu adevarat !. Totul este o fatada, pt. obtinere de voturi de la multi prosti….Ce vreti intr-un cocioc ca asta in care Constitutia este o bascalie la adresa societatii, nu este respectat mai nou nici cele referitoate la drepturile si libertatile omului !. Exista egalitate in drepturi ?? cand unii primesc pensii pe baza de contributivitate iar altii (privilegiatii ) primesc pensii de pe urma contributiei altora ?. De unde se iau banii pt. asigurarea pensiilor specialilor ? , De la sanatate ?, invatamant ?, dezvoltare ?, imprumuturi cu dobanda ridicata ?….

  2. Daca impoziteaza numai pensiile speiale legea va cadea la CCR pentru ca se poate interpreta ca o confiscare, ceea ce este ilegal. Dar exista multe alte forme ca de exemplu:
    – revizuirea formulei de calcul a pensiilor speciale, sa fie bazata pe contributivitate (nu pe media salariului pe ultimele 3 sa 4 luni cum este acum)
    – impozitarea tuturor pensiilor peste o anumita valoare
    – stabilirea unei limite maxime a unei pensii care poate fi platita de stat
    Se pot gasi si alte forme, totul e sa se vrea.

  3. Impozitarea pensiilor spetiale cu 90% ar fi ilegal. Dar prin decret sa-r putea elimina existenta acestor pensii si cei care au profitat (trantori) de aceste pensii -ilegale- sa plateasca retrograd , banii incasati pe nedrept la Casa de Pensii.

Lasă un răspuns

Connect with