Vlad Răceu este azi solistul Filarmonicii din Cluj-Napoca | Informaţia Zilei

Vlad Răceu este azi solistul Filarmonicii din Cluj-Napoca

Scris de Vasile Andreica, 08 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La două săptămâni după triumfalul recital susţinut alături de colegii din Transylvanian Piano Trio, violonistul sătmărean Vlad Răceu revine în prim-planul vieţii muzicale. El va fi solistul concertului din această seară al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, dirijată cu această ocazie de englezul George Henry Jackson.

Programul serii cuprinde Uvertura “Hebridele” şi Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră de Felix Mendelssohn-Bartholdy în prima parte, urmate de Simfonia a doua în Do major de Robert Schumann. Concertul începe la ora 19 în Auditorium Maximum al Colegiului Academic clujean.

Vlad Răceu s-a născut în data de 27 februarie 1987 în Satu Mare, într-o familie de muzicieni, ambii părinţi, Danil şi Luminiţa Răceu, fiind violonişti. A început studiul viorii la frageda vârstă de şase ani, sub îndrumarea tatălui său, concert-maestru al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”. Tatăl i-a fost profesor inclusiv în anii de liceu petrecuţi la Liceul de Artă ”Aurel Popp” din Satu Mare. Actualmente Vlad este angajat al Filarmonicii sătmărene în calitate de solist concertist, post deţinut înaintea sa de Rudolf Fatyol.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345