17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Vizite la nivel înalt

Scris de Dumitru Păcuraru, 22 februarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cea mai mare parte vizitele la nivel înalt în judeţul Satu Mare s-au încheiat. În ordinea sosirii, primul pe listă este UDMR. Kelemen Hunor a fost la desemnarea candidaţilor la primării, în mod special ţinând ca la Satu Mare să candideze pentru funcţia de primar deputatul Kereskenyi Gabor.

Au urmat Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Copreşedinţii PNL de asemenea au participat la lansarea candidaţilor la primării. Pentru că PNL are o conducere bicefală, s-au anunţat doi candidaţi, unul la Primăria Satu Mare, din partea fostului PDL, iar pentru ca fostul PNL să nu rămână mai prejos, formal s-a anunţat şi un candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Poate că tot pe seama acestei vizite ar trebui pusă şi schimbarea prefectului. Astfel a fost înlocuit prefectul instalat în perioada guvernului PSD, Eugeniu Avram, cu fostul prefect din perioada guvernului Tăriceanu, Radu Bud. Acesta, înainte ca prefecţii să fie apolitici, fiind liberal, lucrurile într-un fel se echilibrează.

În aceeaşi zi au aterizat la Satu Mare preşedintele PSD Liviu Dragnea şi Traian Băsescu. În urma acestor vizite PSD s-a ales cu un nou preşedinte interimar. Deputatul Octavian Petric a preluat conducerea partidului, lăsându-i astfel primarului Dorel Coica libertatea de a se lansa cu toată forţa în campania electorală pentru obţinerea unui nou mandat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, implicat foarte puternic în organizarea PMP, aşteptat de o neaşteptat de mare mulţime de oameni, l-a lansat în cursa pentru Primăria Satu Mare pe Horea Anderco, fost primar după ce a câştigat alegerile în două rânduri, 1996 şi 2000. Faptul că a stat în arest preventiv câteva luni pentru ca apoi să fie considerat nevinovat, i-a dat o aură de victimă a sistemului represiv din vremea guvernului Năstase. De altfel, Traian Băsescu dintr-un susţinător înfocat al independenţei Justiţiei, sprijinind în mod special DNA, devine pe zi ce trece un critic tot mai sever al metodelor pe care le aplică DNA-ul după ce la conducere a ajuns Laura Codruţa Kovesi. Se reiterează proverbul biblic “cine ridică sabia, de sabie va pieri”, sau românescul “cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”? Sau poate ar trebui să operăm în termeni mai prozaici şi să spunem că “revoluţia îşi mămâncă proprii fii”?

   Se poate spune că patru partide şi-au rezolvat problemele majore. Niciuna nu a fost una formală. Decizia de a merge la Primăria Satu Mare cu deputatul Kereskenyi Gabor nu a fost luată uşor. Unii lideri locali ai UDMR aveau alte opţiuni, având rezerve faţă de desemnarea fostului viceprimar. Îl consideră prea tânăr, nu le place anturajul său şi se tem de anumite ieşiri prea radicale pentru Satu Mare. S-a trecut peste toate. Kereskenyi Gabor este candidat definitiv şi întreaga organizaţie UDMR îl susţine.

În cazul PSD, Liviu Dragnea a luat o măsură strategică. L-a degrevat pe primarul Coica de responsabilitatea de a răspunde de întreaga organizaţie din judeţ. Nu s-a făcut anunţul oficial ca la UDMR, PNL şi PMP, dar lucrurile sunt clare. La PSD niciodată liderul judeţean nu a fost candidat la primăria reşedinţă de judeţ.

În cazul PMP, Traian Băsescu a mizat pe experienţa fostului primar Horea Anderco şi pe capacitatea sa de comunicare.

Prin desemnarea lui Adrian Cozma la primărie, PNL a dorit să dea un semnal că mizează pe tineri.

Mai rămân datori Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Oprea cu câte o vizită la organizaţiile ALDE şi UNPR din Satu Mare. Ambele partide joacă un rol esenţial în echilibrarea sau dezechilibrarea competiţiei dintre candidatul UDMR şi cel al PSD. Dacă cele două partide îşi desemnează candidat propriu, cresc şansele UDMR şi scad cele ale candidatului PSD.

Abonează-te acum Online!