20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

VIP-uri fără voie

Scris de Dumitru Păcuraru, 31 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Elena Udrea nu a făcut foarte mari eforturi ca să devină diva politicii româneşti. S-a lansat rapid, cu fuste scurte, pantofi cu toc înalt şi decolteuri cât mai adânci. A ajutat-o şi fizicul semi-planturos, dar mai ales s-a lansat datorită ascuţimii limbii dumisale. Sub înalta protecţie a preşedintelui Traian Băsescu şi-a permis lucruri pe care orice alt om politic nu şi le-ar fi permis niciodată. A fost copilul teribil al guvernelor PDL, de care nimeni nu a avut curajul să se atingă.

Faptul că ministerele conduse de ea au beneficiat de alocări de fonduri cu mult peste restul ministerelor a făcut din ea cea mai căutată persoană. Cum unde sunt bani mulţi este şi multă corupţie, nici blonda de la PDL nu a fost ocolită de tentaţii. Odată cu pierderea puterii a venit şi vremea judecăţii.

Din motive care nu interesează pe moment, Elena Udrea este cea mai tracasată persoană din vechea guvernare. Acuzaţiile curg gârlă. DNA a cerut de câteva ori ridicarea imunităţii parlamentare pentru a putea fi urmărită penal, reţinută sau arestată preventiv. La mai puţin de un an de la plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, ea a făcut cunoştinţă cu cătuşele şi beciurile poliţiei. Cu toate acestea nu i-a dispărut zâmbetul de pe buze. Ca şi ciobănaşul din Mioriţa, ea pare împăcată cu soarta. Seamănă puţin şi cu mioriţa laie bucălaie căreia de zile întregi gura nu-i mai tace. În schimb libertatea îi place.

   Destinul, prin bunăvoinţa sau neatenţia deputaţilor, s-a îndurat de ea şi la ultima cerere a DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive voturile i-au fost favorabile. După numărarea voturilor s-a constatat că deputaţii au încurcat bilele albe şi cele negre. Astfel a reieşit că s-a votat pentru reţinere, dar nu şi pentru arestare. Această anomalie i-a pus pe liderii PSD şi PNL în situaţia de a se acuza reciproc de joc dublu. Liviu Dragnea i-a acuzat pe liberali de ipocrizie. PNL se apără spunând că pesediştii au făcut-o scăpată pe Elena Udrea de arest. Adevărul este undeva pe la mijloc. Nu toţi deputaţii PSD cred că ea ar trebui judecată în stare de arest. În PNL situaţia este mai delicată pentru că la un moment dat Udrea a ameninţat că ştie multe “lucruri” despre foştii ei colegi de la PDL. Cu alte cuvinte, ea sugerează că dacă a furat şi alţii au făcut la fel. Când va începe să vorbească vor cădea multe capete.

Pe scurt, aceasta este povestea ultimelor trei zile. Dar nu întreaga ţară stă cu sufletul la gură ca să afle ce se va întâmpla cu noul simbol al corupţiei de la vârful politicii. Partidele îşi văd de pregătirile pentru alegerile de anul viitor. De pildă Liviu Dragnea lansa acuzaţiile către PNL tocmai din locul în care se agaţă harta în cui. Liderul PSD se afla în judeţul Satu Mare împreună cu nu mai puţin de zece miniştri. A deplasat jumătate din guvernul României pentru o zi într-un judeţ. Împărţiţi în echipe operative, fără girofaruri, miniştrii au bătut cotloanele judeţului Satu Mare. Cu ce folos se va vedea mai târziu. În orice caz este un mod  cât se poate de eficient de a face campanie electorală. A doua zi echipa de miniştri s-a deplasat în judeţul Maramureş. Dacă PSD mai trage vreo 20 de vizite de acest fel, rezultatele s-ar putea să se vadă la alegerile viitoare.

Am pus faţă în faţă cele două situaţii pentru a vedea cât se poate de clar modul în care acţionează cele două partide importante. Dacă ar fi la guvernare, probabil şi PNL ar proceda la fel. În opoziţie fiind, liberalilor nu le rămâne de făcut decât să comenteze anumite evenimente. De data aceasta a fost vorba despre Elena Udrea. Data viitoare vor comenta alt eveniment, dar cu ce impact asupra publicului?

Fost preşedinte de consiliu judeţean, Liviu Dragnea abordează ţara ca şi când ar fi un singur judeţ. Îi scoate pe miniştri la plimbare, îi pune faţă în faţă cu primarii, obligându-i astfel să ia contact nemijlocit cu realitatea de pe teren. Poate fi o formulă de succes. Vom vedea. Oricum, PSD nu are nimic de pierdut încercând să facă şi altceva decăt să se certe cu opoziţia sau, mai rău, cu Elena Udrea şi Traian Băsescu. De notat că dintre cei zece miniştri niciunul nu se ridică la notorietatea Elenei Udrea. :i sunt departe de a fi nişte VIP-uri.

Abonează-te acum Online!