Image 1
Image 2

Viorel Horvat este revoltat că a rămas fără permis pentru că şi-a lăsat noaptea camionul pe marginea drumului

Soferul unui microbus nu a vazut la timp camionul si a intrat in plin in el
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Soferul unui microbus nu a vazut la timp camionul si a intrat in plin in el
Soferul unui microbus nu a vazut la timp camionul si a intrat in plin in el

Sătmăreanul Viorel Horvat a rămas fără permis de conducere după ce în 17 noiembrie 2016 a lăsat camionul defect pe DN 19A, între Dorolţ şi Satu Mare.

Omul spune că în repetate rânduri a încercat să afle de la poliţişti de ce i-a fost suspendat permisul de conducere, când îi va fi restituit şi ce acuzaţii au fost reţinute în sarcina lui. “Sunt şofer profesionist şi fără permis de conducere nu pot munci” susţine interlocutorul nostru. Este de părere că poliţiştii au făcut un abuz reţinându-i permisul de conducere. Interlocutorul nostru susţine că autocamionul defect era semnalizat cu triunghi reflectorizant şi că poliţia a fost informată cu privire la existenţa maşinii pe carosabil.

Dar mai bine să vă prezentăm evenimentele aşa cum s-au petrecut. Aşa cum v-am mai informat în 17 noiembrie, la ora 17 şi 45 de minute, pe DN 19A, între localităţile Dorolţ şi Satu Mare a fost înregistrat un accident de circulaţie. Un microbuz înmatriculat în Ucraina a intrat într-un camion încărcat cu lemne. Camionul se afla oprit pe partea carosabilă şi era nesemnalizat, susţin poliţiştii.

În schimb, Viorel Horvat ne spune că i s-a defectat camionul şi a chemat un coleg să-l tragă însă n-a reuşit să mişte maşina din loc deoarece “a rămas fără aer”.

Văzând că în acest fel nu poate rezolva problema, a lăsat camionul acolo nu înainte de a instala triunghiul reflectorizant. În plus, interlocutorul nostru susţine că şi pe camion erau plăcuţe reflectorizante. “Colegul meu, cel care a încercat să mă tragă a sunat la 112 şi a anunţat că maşina rămâne pe partea carosabilă. Eu m-am dus cu autobuzul până pe strada Cloşca să aduc piesele necesare pentru repararea camionului. Am lipsit 45 – 50 de minute, dar repet, poliţia ştia că maşina a rămas acolo, ba mai mult la un moment dat acolo a mers şi un echipaj de poliţie. Poliţiştii au stat acolo câteva minute, apoi au plecat. În acel timp a fost comis accidentul.”  ne spune interlocutorul nostru.

Poliţiştii au fost sesizaţi la 16 şi 57 de minute că pe DN 19 A, între localităţile Dorolţ şi Satu Mare se află camionul oprit. La ora 17 şi 45 de minute, microbuzul înmatriculat în Ucraina a intrat în camion. Microbuzul era condus de un bărbat de 59 de ani din localitatea Grănicereşti, judeţul Suceava.

În urma impactului o femeie de 54 de ani a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale microbuzului. Rănită grav a fost transportată la Spitalulul Judeţean Satu Mare. Conducătorul microbuzului a scăpat cu răni uşoare. 

Printr-un comunicat de presă remis în 18 noiembrie, poliţiştii sătmăreni recunosc că au fost sesizaţi cu privire la existenţa camionului pe partea carosabilă. Să vedem poziţia oficială a Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare: “De menţionat faptul că la ora 16.57, printr-un apel telefonic la 112, poliţia a fost sesizată despre existenţa camionetei staţionate pe partea carosabilă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei Rurale Satu Mare, care a luat imediat măsuri de identificare a conducătorului auto la imobilele din proximitatea locaţiei şi la locurile de cazare în comun, însă fără rezultat. În perioada imediat următoare, în care poliţiştii încercau să găsească un alt vehicul în comună, disponibil să tracteze camioneta în afara părţii carosabile, s-a produs accidentul rutier, respectiv la ora 17,45.

Disponibilitatea echipajelor de poliţie la acest tip de solicitări este maximă, întrucât prevenirea producerii evenimentelor rutiere este unul din obiectivele noastre prioritare.”

Sigur că în urma acestui accident au rămas foarte multe întrebări fără răspuns. Dacă proprietarul camionului a lăsat maşina nesemnalizată, de ce n-au luat poliţiştii măsuri de semnalizare a acesteia dacă unul din obiectivele prioritare este prevenirea accidentelor rutiere?  Au acţionat poliţiştii cu profesionalism pentru prevenirea accidentelor rutiere?

Viorel Horvat susţine că a lăsat camionul semnalizat. “Am găsit eu în şanţ o jumătate din triunghiul reflectorizant. Poliţiştii nici pe ăla nu l-au aflat.”

În urma acestor evenimente, interlocutorul nostru s-a ales cu permisul de conducere suspendat. A primit o dovată cu valabilitate de 15 zile. “De ce mi-au luat permisul de conducere?! Eu nici n-am fost acolo când s-a comis accidentul!” Sigur înainte să vină la noi omul s-a dus la Poliţie să-i întrebe pe poliţiştii de la Rutieră. Ce răspuns a primit?! “Mi-a spus că îl doare la …. de permisul meu.”

În plus, omul a fost sancţionat contravenţional pentru că nu şi-a înmatriculat camionul pe numele lui în 30 de zile. Mai exact omul a cumpărat camionul în 6 septembrie 2016, iar accidentul a fost comis în 17 noiembrie. Din acelaşi motiv i-au retras şi certificatul de înmatriculare.

În plus interlocutorul nostru susţine că poliţistul a chemat o firmă de tractări, care după ce a dus camionul din locul respectiv i-a cerut 2.500 de lei adică 25 de milioane de lei vechi. Aşadar, o femeie a fost rănită grav, un bărbat a scăpat cu răni uşoare, un şofer profesionist a rămas fără permis de conducere, fără certificatul de înmatriculare al maşini şi în plus s-a ales şi cu o amendă. Cine-i principalul vinovat? Poliţia n-are vină?

Aşteptăm şi noi poziţia oficială a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Sperăm că poliţiştii vor face lumină în acest caz.

4 comentarii

  1. daca a fost sesizata Politia despre cazul cu ramanerea in pana a camionului, eu cred ca Politia ar fi trebuit sa intervina cu orice mijloc de “semnalizare sau tractare a camionului”!!! ai tin responsabili pe organele de Politie care de fiecare data scapa cu “basca curatà”!!! va aduceti aminte in vara (august 2016), cand un camion s-a defectat pe Podul Decebal ,directia B-M, la ora 2 noaptea si a stat 20 de ore fara sa faca NIMIC Politia!!!! tractari si restul…. camionul a zacut 20 de ore pe carosabil, avand dificultati enorme de circulatie toata Sambata respectiva… iar ei(Politia) cum sa justificat????? noapte-in-straita–YOK!!! RUSINE!!

  2. Mașina trebuia semnalizată mai bine. Șoferul ar fi trebuit să cheme o firma de tractări și nu sa sesizat plimbe prin satul mare că sa caute piese și scule pentru reparații. Drumul public nu este service auto!!!
    Sa fie fericit daca nu ii vor da în judecată persoanele rănite în accident!

  3. Oare cu ce viteza circula soferul microbuzului daca lumina de la faza scurta are o bataie de minim 30 de metri ?. Daca circula atent ci corect se putea opri in timp pe aceasta distanta evitand acest accident !. Poate microbuzul nu avea farurile reglate corect sau nu s-a respectat viteza regulamentara iar soferul, conducerea preventiva (pe intuneric).

Lasă un răspuns

Connect with