17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Vino să te bucuri de viaţă cu Enjoy LIFE!

Scris de Darian I Ienasoiu, 31 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În 1 Iunie de la ora 16 se organizează jocuri distractive pentru copii în Parcul Central din municipiul Satu Mare

Începând cu sfârşitul lunii mai, curcubeul îşi revarsă paleta de culori peste Parcul Central al Sătmarului. O echipă de 3 fete de la Colegiul National Doamna Stanca au dat răgaz creativităţii şi au întemeiat proiectul EnjoyLIFE, în cadrul căruia parcul va fi transformat într-o oază de carte şi relaxare. Pentru a avea o inaugurare cum se cuvine, ziua de 1 Iunie, de la ora 16, îi aşteaptă pe copiii mici şi mari în parc la un joc de şotron, picturi pe faţă, o carte bună sau un joc de sudoku.

În cadrul proiectului EnjoyLIFE treizeci de bănci din Parcul Central vor fi revopsite, în culori diferite, iar zece cutii cu cărţi pe post de minibiblioteci vor fi amplasate în aer liber. Acestea vor conţine cărţi de colorat şi creioane pentru copii, reviste de divertisment, integrame, Sudoku, volume beletristice, ştiinţifice şi din alte categorii (în mai multe limbi) pentru a răspândi gustul lecturii indiferent de vârstă, clasă socială, sex, etnie. De asemenea, elevele iniţiatoare vor răspândi mesaje pozitive – în mai multe limbi- în zona centrală a oraşului. De 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului – o Zi Altfel pentru toţi copiii din oraş, se vor desfăşura o serie de activităţi concentrate în zona Parcului Central. Vor avea loc jocuri distractive, pictură pe faţă, desene cu creta pe asfalt etc.

Cum a început totul? Ana-Maria, Antonia şi Denisa, îndrumate de doamna profesor Govor Maria, au câştigat finanţarea în cadrul concursului de proiecte organizat de programul pentru tineri Youthbank Satu Mare. „Prin acest proiect ne propunem să încurajăm organizarea activităţilor culturale dedicate tinerilor, manifestarea liberă a creativităţii, în spaţii neconvenţionale. Prin ideile menţionate mai sus ne dorim să transmitem mesajul că lectura se poate realiza oriunde şi oricând. Intenţionăm ca prin activităţile noastre să creăm un mediu care să se diferenţieze de cotidianul monoton prin constituirea unui spaţiu atractiv pentru copii, dar şi pentru adulţi. Amplasarea cărţilor într-un spaţiu de interes public va determina oamenii să perceapă cititul în aer liber ca fiind o modalitate de relaxare care ar trebui practicată mai des. Multitudinea culorilor şi a mesajelor pozitive va oferi o viziune armonioasă asupra vieţii prin surprinderea individului şi transmiterea unei atitudini optimiste .

„Aceasta este afirmaţia fetelor în legătură cu scopul proiectului creat şi pus în aplicare de ele. Pentru partea filantropică a acestei acţiuni, o parte din cărţile strânse vor fi donate la Congregaţia Asociaţia Fiicele Îndurării, mai exact celor unsprezece copii cu vârste între 7 şi 18 ani. „Motivul principal care ne-a determinat să propunem ideea a fost dorinţa de a apropia aceşti copii de carte, de studiu, de a elimina posibilitatea abandonului şcolar. Amplasarea “minibibliotecilor” într-un spaţiu deschis, dinamic atrage publicul prin cărţile gratuite, accesibile, diverse prin conţinut. Această schimbare poate constitui un element de atracţie şi un model cultural. Afişele vor avea un impact direct asupra indivizilor, determinându-i să privească viaţa într-o manieră optimistă”, afirmă fetele în cadrul proiectului redactat.

Alături de voluntari, fetele aşteaptă atât copiii, cât şi adulţii, azi de la ora 16, să se bucure de varietatea cărţilor şi a culorilor, dar şi de activităţile destinate copiilor, în esenţă, să se bucure de viaţă!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.